Basescu a chemat Guvernul la discutii: Ponta - Eu ma duc, care Guvern?!

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 19:56
4751 citiri
Basescu a chemat Guvernul la discutii: Ponta - Eu ma duc, care Guvern?!

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, ca va merge singur la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, programata miercuri, si ca nu va fi insotit de ministrii din Cabinetul sau.

"Nu stiu ce si-a pus dansul in agenda. Eu (ma duc - n.r.). Care Guvern?!", a raspuns prim-ministrul, intrebat daca intregul Cabinet merge la Cotroceni, pentru a discuta cu Traian Basescu, potrivit NewsIn.

Presedintia a postat pe site-ul oficial programul lui Traian Basescu, din care reiese ca miercuri, la ora 11:00, au loc "consultari ale presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, cu Guvernul, in conformitate cu articolul 86 din Constitutia Romaniei".

Basescu cheama tot Guvernul la discutii, nu doar pe Ponta

Temele de discutie anuntate sunt vizita Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie (MCV), obligatiile externe ale Romaniei, fondurile structurale, bugetul pe 2013 al tarii si cel al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.

Initial, premierul Victor Ponta a anuntat ca intalnirea va avea loc doar intre el si presedinte.

Basescu i-a cerut lui Ponta sa se intalneasca - vezi ce teme vor discuta

"Presedintele Basescu mi-a adresat o solicitare, in baza prevederilor constitutionale, sa avem o consultare pe aceste teme importante si bineinteles ca am raspuns pozitiv. Nici nu aveam cum sa nu raspund", a spus Ponta, marti dupa-amiaza, la inaugurarea unui nou terminal al aeroportului Otopeni.

Ministrii nu au fost invitati individual

Ministrii Cabinetului Ponta nu au fost convocati individual la intalnirea cu Traian Basescu.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, a declarat ca pentru miercuri este vorba doar de o intalnire presedinte-premier, nu de o reuniune a intregului Cabinet cu Traian Basescu, scrie NewsIn.

Aceeasi idee a fost reiterata si de ministrul de Interne, Mircea Dusa, intr-o interventie la Romania Tv.

De asemenea, la acelasi post de televiziune, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Mihai Voicu, a spus ca nu a primit o invitatie in acest sens.

"Nu am de unde sa stiu daca la Cabinetul premierului a fost primita o solicitare de acest gen. Premierul ne reprezinta si el poate acoperi subiectele respective. Am incredere in Ponta. Oricum, maine sunt la Targu Mures la o intrevedere cu mediul de afaceri", a spus Mihai Voicu.

C.P.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#Ponta discutii Basescu, #Ponta intalnire Basescu, #Basescu discutii Palatul Cotroceni , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Guvernul Ponta Elodia Munchhausen
Guvernul Ponta Elodia Munchhausen
rank 5
Aici Ponta are dreptate. Care guvern?
Poza rautzu
rautzu
rank 5
"Ponta - Eu ma duc, care Guvern?! "