Basescu vs. Ponta - Oglinda, oglinjoara, cine-i mai semet in tara? (Opinii)

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 08:16

   

Basescu vs. Ponta - Oglinda, oglinjoara, cine-i mai semet in tara? (Opinii)
Disputa dintre presedintele Basescu si premierul Ponta privind reprezentarea la nivelul Consiliului European ar putea fi privita ca o nostimada, daca nu ar devoala derizoriul in care se complace mare parte din clasa noastra politica. Si nu numai.

Pentru ca policienii dospiti pe malurile Dambovitei sunt secondati de o armata de servanti, unul mai intelectual si mai ortodox decat altul.

Curios este faptul ca tocmai printre cei care blameaza ambiguitatile constitutionale ii gasim si cei care, pentru a ridica mingea la fileu celor doi "cocosi", isi gasesc justificarile taman in litera Constitutiei. Cu spiritul este insa mai greu pe scarile stramte ale culturii politice autohtone.

Nimic de contestat la articolul 80 al legii noastre fundamentale: "Presedintele Romaniei reprezinta statul roman..." Un alineat mai jos se spune si ca "presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului..." Nu spune, insa, indiferent de cat se caznesc niste baieti destepti, ca vreuna din aceste puteri ale statului (institutii de autoritate publica) i se subordoneaza cumva.

Deci, intr-un final, reprezentarea statului roman de catre presedinte este suma unor medieri interinstitutionale si nu o impunere a vointei sale. Ne impotmolim insa in chestia aia numita "spiritul" Constitutiei si riscam sa o luam de la capat sau o bagam nitel in seeama?

Unii afirma ca articolul 102, pe care-l invoca premierul Ponta pentru a-si justifica primatul in relatiile cu Consiliul European, nu-i este de nici un folos. In parte asa ar putea sta lucrurile in cazul in care rolul Guvernului prin care "asigurarea realizarea politicii interne si externe a tarii" este considerat a fi doar executarea fara cracnire a dispozitiilor presedintelui; asa cum se sugereaza, dat fiind subiectul disputei. Ceea ce este fals, presedintele neavand prerogativele de a promova politici publice. Iata cum "spiritul" n-are pace si ne bantuie din nou.

Mai justifica sacerdotii presedintelui Basescu intaietatea acestuia, invocand articolul 87, prin aceea ca participa la sedintele Guvernului in materie de politica externa si le si prezideaza. Faptul ca doar "poate" participa, asa cum se spune in articolul respectiv, induce si el un dram de confuzie. Poate cand vrea presedintele sau cand vrea premierul? Candva, intr-un fel va trebui sa iesim din aceasta dilema.

Si mai adauga respectivii avocati ai primordialitatii prezidentiale fata de premier o referire la articolul 91, care spune ca "presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului, intr-un termen rezonabil".

Cum ramane insa cu Guvernul care negociaza mai sus pomenitele tratate? Unde le negociaza, daca necesitatea prezentei primului-Ministru la nivelul Consiliului European este contestata? E limpede ca un "spirit" enervant strabate Constitutia si logica, deranjand macrameurile pe care adasta fragilele demonstratii.

Negresit, actuala osatura a Constitutiei, la o radiografie atenta, ne arata inadvertentele si inconsistentele cu care a fost impanata. Nu discut acum motivele ce au stat la baza lor. Poate a fost malitie perfida, poate a fost pur si simplu stupiditate, ori mixtum compositum. Dar tot negresit, avem parte de efectele unei culturi politice strambe, neiesita inca din crisalida, in care primeaza conflictul in dauna cooperarii, sfada in dauna dialogului.

Si in aceeasi nota se inscriu si "cocosismele" dintre presedinte si premier. Pentru Traian Basescu, medierea intre institutiile statului, prerogativa fundamentala a presedintelui, se transforma in acrobatii sofistice: Eu sunt seful statului. Statul sunt eu.

Pentru Victor Ponta, coabitarea politica este o anomalie care nu poate fi tratata decat cu dispret suveran, un motiv de amenintare cu suspendarea sau fortarea limitelor constitutionale prin apelul la artificii retorice.

Asa cum nu ne-am hotarat in politicile de sanatate publica ce are intaietate, supravietuirea aparatului sau a pacientului, cum in Educatie nu ne-am decis care-i scopul scolii, tot asa si in cazul regimului politic. Amanam mereu sa punem pe tapet ce fel de regim politic democratic dorim: prezidential sau parlamentar.

In functie de aceasta decizie vom descaleca de pe acest nici cal-nici magar care se numeste semi-prezidentialism original si renuntam la paranormalul devenit a doua natura.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3261 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
culitza
rank 5
@Horia Pana
si totusi, d-le Pana, presedintele a fost ales de jumatate plus ceva la suta, pe cand PM-ul a fost "numit" hai sa ne cunoastem lungul nasului!
DAN-795
rank 5
Daca cei de la Consiliul European
nu au auzit inca de Ponta si se incurca cu tot felul de mateloti , bravii nostri mineri le vor aminti urgent ca nu sunt decit niste prosti , pentru ca si ei au o "roberta"
bullseye
rank 2
din pacate pentru ei
cel mai semet e PPDD.
Nyki
rank 1
Basescu nu e in nici un caz semet
E cel mai nasparliu presedinte dintre toti presedintii tarilor din UE. Cind se apleaca intr-o parte si mai inchide si ochiul ala te imbolnavesti de sperietura
coolsnow
rank 5
ce motiv
Ce motiv pentru suspendare e mai bun decat acela ca Basescu incalca constitutia atunci cand reprezinta tara si ponta nu vrea sa il lase?
marius12345
rank 2
jos ponta
Ponta este infantil,este un om incapabil de rezultate progresive,nu este echilibrat,nu se poate descurca singur..se inneaca in politici populiste,un comunist.Ponta nu are nici cea mai mica idee cum sa guverneze tara…!!!Aici ne a adus politica populista..aici ne au adus comunistiiiiii!Groapaa Europei ne asteapta!!..Ponta s a trezit ca la guvernare nu e asa usor …a dat de greu..a vazut ca nu poate face bani de nicaieri…ca sa isi scoata camasa incearca o diversiune incercand sa ne pacaleasca!...
Comentariu inadecvat
Arthas
rank 4
Jos Basescu !
Omul asta nu reprezinta interesele romanilor, fapt pentru care nu are cum sa-i reprezinte.
Nici macar interesele pedistilor nu le mai reprezinta.
Traiannn
rank 5
@maria 27. De ce faci Procese de Intentii ? Macar
ai rabdare 3 luni, cu guvernele TraBoc 2-5 ai avut

rabdare 3 ani.
magdas
rank 4
Ponta este o caricatura de om...
Ponta a vazut ca intr-adevar nu sunt bani in guvern, a vazut ca PDL-ul a reusit sa se descurce atatia ani fara bani.. iar el nefacand fata incearca sa arunce cu noroi in toata lumea, sa minta pe toata lumea si sa faca circ pe la tv..! Este in aceeasi situatie cu guvernul boc si ungureanu, dar el nu stie ce sa faca, o sa aduca Romania in sapa de lemn!!!
popalie
rank 1
Foarte bine Base
El trebuie sa ne reprezinte in afara pt ca el este seful statului , ales de noi si nu ponta care are votul parlamentului.
magdas
rank 4
Ponta mai bine si-ar da demisia!!
Ponta este tot ce poate fi mai rau pe lumea asta. Nu trebuie sa uitam ca are in spate o masinarie puternica de comunisti si baroni, flamanzi... Ei au vandalizat tara dupa revolutie, ei au vandut totul pe 1 euro: Iliescu si Nastase...... Apoi Tariceanu... ei ne-au vandut avutia tarii petrolul-banditului de Patriciu!
veve
rank 1
Basescu este cel mai semet din tara!(:-))))))
Ponta sa ne explice cazul Panait,in care este implicat,si s-a facut referire despre el aseara la Nasul TV.(:-))))))))
nusual
rank 5
UE a rezolvat problema
Conform ziarului Adevarul,ponta nu se gaseste pe lista invitatilor.Presedintele Basescu,se gaseste pe lista invitatilor.PUNCKT>
Ghilotina
rank 5
Iata dovada !
"Reuniuni politice inainte de summitul de la Bruxelles: Băsescu merge la intalnirea PPE, Ponta nu mai figurează pe listă la socialisti"

http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Traian_Basescu-PPE-Victor_Ponta-PES-summit_UE-Bruxelles-Consiliul_European-adevarul_europa_0_704929817.html

Ponta primeste una peste bot de la grangurii Europei .
Se pare ca stilul asta haiducesc nu place la democratiile consacrate .
Ochi de peste sa se orienteze si sa-si cumpere lotca , nu va apuca sa i se cante imnul .
marius12345
rank 2
..
Daca ar fi fost PONTA la guvernare in ultimii ani Romania sigur ar fi ajuns in situatia Greciei unde vijelia crizei ne ar fi ingropat.Ponta nu va face decat sa aduca tara in pragul falimentului …a facut foarte multe promisiuni pe care este imposibil sa le onoreze ele fiind exagerate.IN USL sunt doar trădători si traseisti. PONTA s a folosit de promisiuni desarte acum incepe adevaratul calvar...
magdas
rank 4
USL- wc!
Acum o sa vada romanii ce vor face acesti comunisti la putere in conditii de recesiune!! Sa nu uitam ca guvernul Boc a scos tara din puternica recesiune din trecut si a salvat tara sa nu ajunga in situatia Greciei si a Irlandei!! Cu USL la guvernare vom ajunge in colaps financiar!
magdas
rank 4
Ponta este un ametit!
Acest guvern este un guvern de tranzitie, nu sunt in stare sa faca nimic, e plin de oameni hoti si cu fel si fel de dosare penale... acesti oameni vor strica tot ce a fost construit pentru Romania in ultimii ani!
basil
rank 5
Ce se intampla acum, este tipic periaodei staliniste
Violenta cu care USL a sabotat orice actiune a puterii, mergand de la greva parlamentara pana la santajarea si cumpararea unor parlamentari, este specifica perioadei staliniste. USL a practicat toate metodele staliniste de preluare a puterii. Exact ca bolsevicii, acum vor totul. Vor distrugerea orcarei opozitii si instalarea partidului unic si a statului totalitar. Agentii Moscovei v-au indrumat si consiliat impecabil in arta diversiunii. Ura voastra impotriva lui Basescu, este si ura Moscovei impotriva Romaniei si, in particular, impotriva lui Basescu. Cu venirea lui Basescu la Cotroceni, Moscova a inceput sa piarda influenta in Romania. Exact ca pe Ion Bratianu, rusii nu-l vor ierta niciodata pe Basescu. Cozile de topor ale Moscovei sunt gata sa puna iar Romania pe butuci.
Misiunea indeplinita!.
Ghilotina
rank 5
......... cu ajutorul populatiei votante
Deocamdata astia au obtinut victorii de palat .
Dar au reusit sa infraneze timidele incercari de schimbare a societatii , de modernizare .

Vina nu e lor ca exista ci a noastra ca le permitem
Traiannn
rank 5
DE CE nu ati dorit Alegeri Anticipate ????
S-ar fi stiut Vointa Poporului inca inainte de PASTE .
magdas
rank 4
O sa fie sarbatoare cand nu o sa mai existe USL
Ponta este tot ce poate fi mai rau pe lumea asta. Nu trebuie sa uitam ca are in spate o masinarie puternica de comunisti si baroni, flamanzi... Ei au vandalizat tara dupa revolutie, ei au vandut totul pe 1 euro: Iliescu si Nastase...... Apoi Tariceanu... ei ne-au vandut avutia tarii petrolul-banditului de Patriciu!
magdas
rank 4
Guvernul Ponta va distruge tara!
Romania va ajunge in pragul falimentului cu usl la putere si cu ponta premier... in cel mai scurt timp vom ajunge sa fim avertizati de fmi si in pericol sa nu mai ajungem in zona euro din cauza acestor hoti de la usl...
NEUTRONU
rank 5
cine pe cine alege....
presedintele pe premier s-au viceversa.nu imi amintesc ca poporul sa il fi ales pe tontanel!!!!CE sa caute unu care este reprezentat de tradatori,comunisti sisecuristi????
DAN-795
rank 5
Desi natiunea nu l-a ales pe EL
Ponta , ne-a amintit ca el are bata mai mare si poate face si arestari daca, Felix i-o cere ....
Nyki
rank 1
De unde stii tu ca Ponta are bata mare ?
Ai vazuto cumva ?
magdas
rank 4
Ponta si Antonescu o sa distruga tara!
Toti romanii o sa regrete cu varf si indesat guvernul boc sau guvernul ungureanu!! Pe ponta nu-l intereseaza de pensii.. nu-l intereseaza de salarii.. nu-l intereseaza decat sa fie usl-ul la putere ca sa poata sa goleasca statul de bani! Ponta are in spate o armata de hoti cu fel si fel de dosare penale... o sa vada romanii unde vom ajunge in numai 6 luni..
magdas
rank 4
Sa scapam de ponta!!
Din pacate pentru ponta, odata cu investirea lui in functia de premier nu va mai putea merge asa des cum o facea inainte in vacantele lui de lux din DUBAI, nu va mai putea umbla cu toate minorele pe care le racola el... abia astept sa vad cum va concretiza el impreuna cu USL acele promisiuni pe care le faceau cand erau in opozitie!
tamtam
rank 1
USL= Comunisti!
Ati vrut USL la putereeee????
Acum aveti negura comunistilor la putere!
USl ne v-a arunca in groapa cea mai adanca a saraciei!
Ati vrut masuri populiste????
Acum o sa platiti prostia voastra a celor care ati crezut in asa ceva!
tamtam
rank 1
USL=Comunisti
USL ne va termina, ne extermina! Comunistii ciuma rosie a dorit cilanul nu sa guverneze tara!!!
USL cu masurile populiste ne arunca sub Grecia!
tamtam
rank 1
USL=Comunisti!
O adunatura de prosti care nu pot sa faca altceva decat sa tina lungi discursuri ,sa rupa foi si sa nu-i intereseze de ce se intampla in tara asta decat sa bage in buzunar banii nostrii !
DeeA23
rank 2
......
- Pai ce sa faca si domul ponta altceva stie in afara sa faca congrese si greve de lux pe care le platim dim bani nostri .
toti cei din USL sunt niste tradatori si comuniti
Nyki
rank 1
Uitati un postac fara serviciu si platit sa dea din clanta
Sincer mie mila de voi cind va vad ofticati de moarte ca ai vostri a ajuns vai de mama lor. Pai se poate ca Leana Udrea sa nu mai fie in prim plan,ca piticania Boc sa ajunga un neica nimeni etc etc. Oftica mara nenica
magdas
rank 4
Ponta acuzat de crima!
“Pe lista suspectilor din dosarul cauzei exista un singur nume: “Viorel Victor Ponta, de profesie procuror, coleg cu victima". La dosar mai exista, de asemenea, ca punct deosebit de important in desfasurarea anchetei penale si stabilirea autorului crimei, declaratia matusii lui Cristian Panait: “Cristi m-a anuntat, cand s-a intors de la serviciu, in jurul orei 17, ca va avea o vizita si sa nu ma sperii daca aud scandal. A zis: Ori eu, ori ei! A specificat ca vrea sa lamureasca niste probleme de viata si de moarte cu un coleg si a spus numele Ponta. Mi-a cerut sa le pregatesc o cafea si, daca se poate ar fi mai bine sa nu asist la discutii. In jurul orei 17.30 a venit musafirul asteptat iar eu, conform intelegerii cu Cristi, am plecat in vizita la o vecina. Ultima persoana care a venit la Cristi a fost acest Ponta". Femeia mai declara si ca “am fost alertata de ceilalti vecini ca nepotul meu a cazut de la etaj. Ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la el au fost: cainele asta de Ponta m-a omorat! Apoi a mai spus ceva dar nu am mai putut auzi, a intrat in coma"!!
magdas
rank 4
USL este o rusine nationala!!
Cu comunistii la guvernare timp de 6 luni o sa innebunim, o sa ne imbolnavim cu totii din cauza lor! Se va alege praful in numai 6 luni de tot ce au construit guvernele boc si ungureanu ..
maria27
rank 4
traseistii
O sa ajungeti toti sa regretati guvernul Boc,care de bine de rau ne-a salvat din necazul cu criza mondiala si nu s-a facut derapaje economice datorita acelor masuri antisociale care s-au luat si astazi lumea nu intelege,ca datorita lor avem o economie pe plus si nu am ajuns ca Grecia,Spania,Irlanda,ialia..
DeeA23
rank 2
.....
- Inafara de congrese si greve de lux mai stiti sa faceti ceva domnilor din USL..
sau nu mai stiti cum sa mai furati niste bani de la oamnii ca sa va faceti voi de cap…?.
DeeA23
rank 2
.....
Ponta a arata ca nu poate fi un" animal" politic asa cum vrea el dezamagit cumplit prin refuzu de a fi premier ne putand trece peste dorinta egoista de a fi la putere numai cu ai lui .
Asta insemnand ca nu se gandeste la acest popor nici macar o clipa .
Dupa parerea mea, Ponta si toti cei din USL sunt meschini .
DeeA23
rank 2
.....
Acesti smecheri numiti USL nu se gandesc decat la binele lor,altfel ar fi venit la guvernare cand li s-a propus acest lucru.. E clar ca ei sunt doar niste papusi pe o scena...
DeeA23
rank 2
.....
Ponta nu are calitatile de premier, nu poate sa faca nimik in afara de a pleca in vacante de lux.... nu cred ca va putea sa guverneze o tara si sa resolve problemele...
DeeA23
rank
.......
Ponta se vede premier cred ca e o gluma de prost gust nu cred ca el e o solutie buna pentru tara... refuzat prima oara postul de premier oferit de presedinte ...
DeeA23
rank
......
Vacante de lux si greve stie sa faca Ponta in alt ceva nu e in stare , tara are nevoie de politicieni care sa isi de interesul pentru problemele cu care ne confruntam...
DeeA23
rank
........
Lui ponta nu i-ar conveni sa preia functia de premier in aceasta perioada de criza economica, nu stie cum sa raspunda cerintelor romanilor..
DeeA23
rank
.........
Voi chiar nu va dati seama ca USL este pe cale de disparitie cu prostiile pe care le face? A avut o sansa in care sa demonstreze cat de politician e..
DeeA23
rank
......
Omul asta este incredibil!!! este mai tradator decit toti ceilalti care au fugit de la pdl. si a facut interesul, ca ultimul oportunist ,si acum ne spune ca este prieten cu ponta.bravo tie generale.... ce ne tot aburesti cu binele natiunii.... esti o rusine ptr. armata romana.
marius12345
rank
Ponta
Ponta aduce in vedere faptul ca oamenii cu capul pe umeri au avut dreptate..Pasivitatea lui nu este imaginara…insa dorinta arzatoare pentru furat depaseste orice limite!
DeeA23
rank
........
Prostia este nevindecabila, Ponta stie asta si nu vrea sa destepte boboru' o sa le umple mesele cu bucate si atunci foamea boborului se va potoli si isteria va disparea de la sine, doarece rumanii daca au burtoiul plin, nici nu zbiara, nici nu guita! Ramane doar prostia care este netratabila (precum am spus mai sus), dar este extrem de benefica guvernantilor actuali.
DeeA23
rank
......
Pontanel a intrat in navodul marinarului precum un pestisor, in ciuda faptului ca marele rechin i-a spus ca nu este bine sa accepte acum postul de prim-ministru.
Odata intrat in plasa marinarului, acum volens-nolens trebuie să faca ce a promis boborului!
marius12345
rank
..
Cu un comunist ca Ponta la guvernarea nu avem decat sa asteptam si sa vedem cum distruge tara,este la guevrnare doar ca sa fure si sa isi creasca starea materiala iar invidia lui pentru PDL este atat de mare incat trece peste orice principii si valori numai sa-si atinga scopul..
marius12345
rank
/.
Acum isi dau seam ca nu numai ca nu mai au nici o sansa, cei din USL nu se descurca si se afla intr-o accelerata cadere libera.
marius12345
rank
..
Incapabilitatea isi spune cuvaantul Tind sa cred ca Felix este papusarul care dirijeaza din umbra marionetele puse sub numele aliantei USL. Nu-mi vine a crede ca Ponta nu poate lua o decizie de capul lui si sta ca si cum ar astepta sa-i sufle cineva ce sa faca….
marius12345
rank
..
Ponta este un pusti care nu are ce cauta la guvernare..acest lucru nu este un joc este ceva serios ...daca ar fi dovedit ca este pregatit si isi dorea sa faca ceva serios la guvern ar fi acceptat atunci cand Boc a lasat liber postul dar copilul PONTA orgolios din fire a lasat balta..Acum a venit dupa cascaval ca un sobolan promitand disperat:,,va marsc salariile...va cresc..va fac’’...etc..Nimeni nu ii da votul de incredere deoarece pregatirea si moralitatea lui este indoielnica .Uitati ce a realizat acest incapabil!!!!Vom intra in groapa Europei!
marius12345
rank
..
....Ponta si a incarcat buzunarul lasandu ne acum sa ne luptam iar cu vremuri de calvar..Multi dintre voi adormitii poprului pe care Ponta ,,vrea sa i lumineze’’..ati vrut Ponta ,ati vrut USL.. Acum suportati conseciintele ..platiti taxe duble..benzina de doua ori mai scumpa...Nu vedeti ca acum Ponta nu stie ce sa mai faca sa si scoata camasa..nu are de unde sa ia fonduri..
marius12345
rank
..
Va luat mintile usl-ul..pe ei i-a ti vrut ..Acum boboru' moare de foame..Prostia si lenea..va orbit...Ce ati vazut la acest copil nepregatit si iresponsabil..pentru care motiv la ti votat daca nici macar nu a demonstrat ca poate...ba din potriva..a furat si va lasat in...Acum nu are de unde sa dea banii promisi..nu are de unde sa ia fonduri
marius12345
rank
..
La ce va asteptati din partea unui guvern plin de incompatibili si prima masura propusa e sa majoreze cu 16% numarul de portofolii guvernamentale, intr-o perioada in care Romania are nevoie de rigoare!!Inca odata cei din Usl arata cat de nepregatiti si nepotriviti sunt pentru guvernare..in loc sa ridice standardele si sa creasca economia au facut o praf dupa ce PDL a ridicat o.
marius12345
rank
..
Romania are nevoie de oameni cu caracter,cu veridicitate in afirmatii..nu ca Ponta care a promis si nu a facut nimic…pe langa asta buzunarul lui este tot mai plin..fura si totusi adormitii nemului il sustin!Poate o sa deschideti ochii acum ca vedeti ca Ponta alearga din colt in colt ca nu are fonduri.
bobo12345
rank
Jos Ponta
Pai de ce a venit Ponta la guvernare , ziceti ? Ca sa se distreze Basescu cu el !!!
Dar Ponta si Usl nu pricep.
Sa stea mai intai sa il invate Basescu politica si abia apoi sa ii dea guvernare asa cum nu-si inchipuie Ponta si ingramaditii politici din USL. Si asa le balbaie rau cu fmi !!! :))
bobo12345
rank
JOS hotul de Ponta
Din pacate pentru Ponta, odata cu investirea lui in functia de premier nu va mai putea merge asa des cum o facea inainte in vacantele lui de lux din DUBAI, nu va mai putea umbla cu toate minorele pe care le racola el... abia astept sa vad cum va concretiza el impreuna cu USL acele promisiuni pe care le faceau cand erau in opozitie!!!
bobo12345
rank
JOS Ponta jos USL
Prioritatea 0 a lui Ponta a fost sa satisfaca interesele private ale turnatorului de Felix. Au fost satisfacute din prima secunda. Lacheul lui Felix primul Nominalizat pe lista de cinstiti a Guvernului Voiculescu. Ponta ne-a spus ca acum vorbeste "Foarte: Serios. Pana acum a bagat mishtouri pentru prostimea anesteziata de gunoaiele lui felix. Muriiiiti ba !!!
bobo12345
rank
Ponta acuzat de crima
“Pe lista suspectilor din dosarul cauzei exista un singur nume: “Viorel Victor Ponta, de profesie procuror, coleg cu victima". La dosar mai exista, de asemenea, ca punct deosebit de important in desfasurarea anchetei penale si stabilirea autorului crimei, declaratia matusii lui Cristian Panait: “Cristi m-a anuntat, cand s-a intors de la serviciu, in jurul orei 17, ca va avea o vizita si sa nu ma sperii daca aud scandal. A zis: Ori eu, ori ei! A specificat ca vrea sa lamureasca niste probleme de viata si de moarte cu un coleg si a spus numele Ponta. Mi-a cerut sa le pregatesc o cafea si, daca se poate ar fi mai bine sa nu asist la discutii. In jurul orei 17.30 a venit musafirul asteptat iar eu, conform intelegerii cu Cristi, am plecat in vizita la o vecina. Ultima persoana care a venit la Cristi a fost acest Ponta". Femeia mai declara si ca “am fost alertata de ceilalti vecini ca nepotul meu a cazut de la etaj. Ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la el au fost: cainele asta de Ponta m-a omorat! Apoi a mai spus ceva dar nu am mai putut auzi, a intrat in coma".
bobo12345
rank
JOS POntaaa
Toate masurile populiste ne vor duce la cel mai crunt faliment pe care l-ar putea avea Romania ! Este normal ca Ponta a facut promisiuni de sarte ca sa acapareze pe cei traseistii care l-au tradat si au venit la ei in partid si acum trebuie sa le dea functii, bani.. trebuie sa-i plateasca sacrificand bugetul tarii, economiile facute de Guvernul Boc si Ungureanu ! Putini le pasa de Ponta.. ca ne indrepta spre saracie, ca dovada si euro la cat este cotat, el nu face decat sa-si atinga scopul alegerilor din toamna ! Sacrifica acum tot ce s-a strans pentru a pune pana pe ciolan, iar apoi 4 ani cu ei la putere ne va costa crunt !!
bobo12345
rank
Despre Oprescu
Priviti si va minunati : http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=frJbQhyxdnI#!
magdas
rank
Ponta & Crin
Declaratii naucitoare ale lui Ponta: "Eu si Crin suntem ca Che Guevara si Fidel Castro" spune noul lider al PSD, Victor Ponta.
Ponta a dezvoltat o veritabila obsesie fata de sangerosul lider comunist, care facea revolutie cu mitraliera in junglele sud-americane. De aici concluzia ca acest infantil, chiar este cu probleme psihice. Pe langa infantilitate, ascunde alte complexe la prima vedere normale, dar oameni buni asa se nasc monstii comunisti!!
magdas
rank
Ponta & Crin
Victor Ponta a decis asa dintr-o data ca nu mai vrea sa fie "Micul Titulescu", ci noul Che Guevara, pe care l-a plasat inclusiv pe tricouri distribuite la reuniunile tineretului social-democrat. El a dezvoltat, ulterior, o pasiune pentru tricouri, camasi si pulovere rosii si a militat pentru schimbarea culorii PSD din albastru in rosu. Ganditi-va, acest bolnav psihic este acum la putere!!! Averea tarii a ajuns pe mana celor doi Che Guevra (Ponta) si Fidel Castro (Crin)!! Treziti-va oameni buni din somnul bolnav, astia au pus gand rau tarii, deoarece au remarcat ca prostimea inca mai crede in ei!!
magdas
rank
Ponta & Crin
Pishiatrul prof.univ.dr.Florin Tudose, seful sectiei de profil de la Spitalul de Urgenta, e inclinat sa creada ca e vorba de ceva mai mult decit teribilism. Obsesia tanarului presedinte al PSD pentru revolutionarul Che Guevara ascunde “o fantasma", “o lipsa de model" care justifica aceasta “boala de tinerete" a social-democratului, explica psihiatrul Florin Tudose. Deci "boala de tinerete" a lui Ponta exista si o spune un specialist. Eu de mult timp am spus ca este ceva dubios cu Ponta si ca este infantil!!
“Comparatia facuta de Ponta, cum ca, el ar fi Che Guevara si Crin Antonescu ar fi Fidel Castro, este interesanta.... nu le doresc insa lui Ponta si lui Crin sa aiba destinul cuplului che guevara-fidel Castro", mai spune florin tudose!
magdas
rank
Guvernul actual o sa ne aduca la faliment!!
Odata cu venirea USL-ului la putere e ca si cum am fi din nou pe vremea lui ceausescu! ne vom intoarce in epoca de piatra daca vor ramane la guvernare si din luna noiembrie..! trebuie sa ne trezim la realitate si sa scapam de ciuma comunista care un singur scop: sa stea la guvernare ca sa goleasca fondurile statului si sa si le insuseasca...
adyytzza
rank
ponta acuzat de crima
“Pe lista suspectilor din dosarul cauzei exista un singur nume: “Viorel Victor Ponta, de profesie procuror, coleg cu victima". La dosar mai exista, de asemenea, ca punct deosebit de important in desfasurarea anchetei penale si stabilirea autorului crimei, declaratia matusii lui Cristian Panait: “Cristi m-a anuntat, cand s-a intors de la serviciu, in jurul orei 17, ca va avea o vizita si sa nu ma sperii daca aud scandal. A zis: Ori eu, ori ei! A specificat ca vrea sa lamureasca niste probleme de viata si de moarte cu un coleg si a spus numele Ponta. Mi-a cerut sa le pregatesc o cafea si, daca se poate ar fi mai bine sa nu asist la discutii. In jurul orei 17.30 a venit musafirul asteptat iar eu, conform intelegerii cu Cristi, am plecat in vizita la o vecina. Ultima persoana care a venit la Cristi a fost acest Ponta". Femeia mai declara si ca “am fost alertata de ceilalti vecini ca nepotul meu a cazut de la etaj. Ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la el au fost: cainele asta de Ponta m-a omorat! Apoi a mai spus ceva dar nu am mai putut auzi, a intrat in coma".
alexia
rank
super Base
Oricum presedintele Basescu este cel mai tare.
doru0506
rank
tot dupa cires sau lipsa bunului simt
Nu este vorba nici 'de cine-i mai semet din tara',de cocosisme,de ambiguitati constitutionale , de cine e mai tare in parcare etc, ci de bun simt.Cit a fost Boc am inteles de ce s-a dus Basescu la aceste intruniri.Era normal.Dar acum gata, s-a terminat, avem prim ministru.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor