Ce casa ii pregateste Ponta lui Basescu

Miercuri, 29 Octombrie 2014, ora 07:36
8002 citiri
Ce casa ii pregateste Ponta lui Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca situatia privind acordarea unei case actualului sef al statului, Traian Basescu, dupa ce acesta isi va termina mandatul la Cotroceni va fi rezolvata cu respectarea legii si a adaugat ca se va cauta in acest sens la RA-APPS o locuinta micuta care sa nu deranjeze pe nimeni.

"Cred ca domnul Basescu, daca nu are nicio casa, sigur ca nu putem sa-l lasam in strada, sau daca justitia nu are acum timp de dansul, cat mai sta liber trebuie sa-i dam ceva. Dar nu cred ca trebuie sa-i dam un ditamai palat la Snagov. O sa gasim o locuinta in Bucuresti. O sa respect legea, in sensul in care o sa ne uitam la RA-APPS...o locuinta micuta ca sa nu deranjeze pe nimeni, ca daca e mare deranjeaza", a declarat,la Romania TV, premierul intrebat cum vede rezolvata cererea presedintelui privind acordarea unei locuinte dupa terminarea mandatului.

Ponta: Basescu a trimis cerere de casa. Nu i-am raspuns. Probabil de aia a sarit cu agentul

Despre vilele de la Snagov pe care si le-ar dori presedintele spre folosinta, dupa cum a relatat presa, Ponta a spus: "Acestea sigur nu poate sa le primeasca pentru simplul motiv ca am decis si am dat drumul deja la o procedura de propuneri sa o alocam, nu stiu, ori poate pentru sportivi, pentru olimpici, pentru Federatia Romana de Gimnastica".

"Toate au fost renovate. Eu le-am cerut, in primul rand, sa vanda tot ceea ce nu ne trebuie si pe celelalte, inclusiv acestea, sa le renoveze si sa le puna la vanzare. Daca domnul presedinte Basescu vrea sa o cumpere, i-o vindem maine. (...) De vandut, se vinde la licitatie. Guvernul are voie doua lucruri, ori sa o dea in folosinta gratuita unei fundatii, unei institutii publice si, probabil, asta vom face, si in a doua varianta este pusa la vanzare.

Daca vine cineva si o cumpara, inclusiv domnul Basescu, poate cu beneficiile din terenul de la Nana, poate ii da ginerele din retrocedari, vine si vrea sa o cumpere, sigur ca da (...) Daca domnul Basescu are bani de asemenea proprietati si latifundii...", a spus premierul.

Victor Ponta a adaugat ca i s-ar parea "extrem de nedrept" ca actualul presedinte sa plece din functie cu "pensie si casa de la stat".

Citeste si:
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Aproximativ 700 de localităţi din țară nu au contract pentru colectarea selectivă a deşeurilor, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Mediului, Tanczos Barna. Acesta a amintit că...