Ce spune Ponta despre locuinta provizorie a lui Traian Basescu

Joi, 26 Martie 2015, ora 13:36
9376 citiri
Ce spune Ponta despre locuinta provizorie a lui Traian Basescu
Foto: Facebook/Traian Basescu

Prim-ministrul Victor Ponta a fost intrebat, joi, daca a aprobat acordarea unei locuinte provizorii, la Scrovistea, fostului presedinte Traian Basescu, raspunsul premierului fiind ca singura hotarare pe care Guvernul a aprobat-o a fost in baza legii care se refera la fostii sefi de stat si a vizat alocarea locuintei "care se renoveaza acum".

"Guvernul nu a aprobat, nu trebuie sa aprobe nimic, decat singura hotarare de guvern pe care am aprobat-o a fost in baza legii care se refera la fostii sefi de stat si este o locuinta, cea care se renoveaza acum. Restul, situatia locativa a domniei sale nu este de competenta Guvernului sau a mea, nu o cunosc si nu doresc sa o comentez", a spus Ponta.

Executivul a respins in sedinta de miercuri, 11 martie, propunerea Secretariatului General al Guvernului (SGG), inclusa intr-o ordonanta de urgenta mai ampla, privind modificarea prevederilor Legii 406/2001 referitoare la situatia locativa a fostilor sefi ai statului roman.

"Nu a fost aprobata nicio modificare a prevederilor conexe Legii 406/2001 care reglementeaza situatia locativa a fostilor sefi de stat. Urmeaza ca aceasta tema sa fie dezbatuta in regim de urgenta in Parlament. (...)

Guvernul nu a considerat necesar sa faca un act cu dedicatie in acest caz. Urmeaza ca Parlamentul, cel care a emis Legea 406, sa o si amendeze", a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota.

Locuinta provizorie pentru fostul presedinte

Potrivit unor surse, Guvernul a discutat in sedinta din 11 martie pe tema modificarii Legii privind acordarea unor drepturi fostilor presedinti, pentru a da posibilitatea de a-i oferi provizoriu fostului presedinte Traian Basescu o alta locuinta pana cand cea atribuita deja, din strada Gogol nr. 2, Bucuresti, va fi renovata.

Guvernul vrea sa ii dea lui Basescu o locuinta provizorie - surse

Sursele citate spun ca in textul propus de SGG se facea referire la acordarea unei locuinte fostului presedinte Traian Basescu pe o perioada de maximum trei luni, pana la finalizarea renovarii imobilului din strada Gogol, atribuit fostului sef al statului la inceputul lunii februarie a acestui an, printr-o hotarare a Executivului.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat joi, 12 martie, referindu-se la cazul atribuirii unei locuinte de protocol, ca premierul Victor Ponta vrea "sa isi bata joc" atat de el, cat si de presedintele in functie Klaus Iohannis.

Basescu: Imi este jena de Iohannis

#locuinta provizorie Basescu, #locuinta provizorie Ponta Basescu, #locuinta Basescu , #Traian Basescu