Contrele dintre Basescu si Ponta, in presa din Rusia - episodul Rogozin

Marti, 20 Mai 2014, ora 19:08
4455 citiri
Contrele dintre Basescu si Ponta, in presa din Rusia - episodul Rogozin
Foto: Regnum

Reiterand stirile aparute in presa romana, agentia rusa Regnum isi informeaza cititorii ca prim-ministrul roman, Victor Ponta, l-a criticat pe presedintele Traian Basescu pentru raspunsul indecis si intarziat cu care a replicat la survolarea spatiului aerian al Romaniei de catre viceprim-ministrul Rusiei, Dmitri Rogozin, in calitate de reprezentant special al presedintelui rus in Transnistria, la data de 8 mai 2014.

Agentia Regnum precizeaza ca Rogozin a trecut nestingherit prin spatiul aerian al Romaniei in drumul spre Chisinau, fapt urmare caruia premierul Ponta a declarat ca, daca ar fi fost dansul comandant suprem, ar fi dispus ridicarea de la sol a unui avion de vanatoare, pentru a-l intoarce din drum pe reprezentantul guvernului rus.

Ponta, despre amenintarile lui Rogozin: Se puteau ridica avioanele, am fost eu comandantul suprem in locul lui Basescu

Potrivit prim-ministrului roman, in viitor nici unul dintre cei aflati pe "lista neagra" a UE, care il include si pe Rogozin, nu va mai survola spatiul aerian al tarii, apreciind ca "vom avea grija de acest lucru", spre deosebire de presedintle Basescu, care "se plimba prin tara" sii adaugand ca partenerii occidentali "vor putea conta pe noi".

Conform agentiei, Victor Ponta a mai declarat ca decizia de a inchide spatiul aerian al Romaniei pentru aeronava lui Rogozin, atunci cand s-a intors spre Moscova la 10 mai, a fost luata la nivelul Guvernului si a Ministerului de Externe. "Am actionat corect, respectand obligatiile asumate de Romania" - a rezumat Victor Ponta.

Pe pagina sa de Twitter, Dmitri Rogozin, a comentat faptul, solicitand Ministerului de Externe al Rusiei "sa tina seama de declaratiile premierului roman".

In final, agentia Regnum precizeaza ca, in conformitate cu informatiile aparute in mass media romana, pilotii rusi "inselasera" dispecerii de zbor din Romania, sustinand ca la bordul avionului nu se afla nicio persoana de pe "lista neagra" a UE.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
UDMR a stabilit candidații pentru alegerile europarlamentare. Cine sunt capii de listă
Consiliul Permanent al UDMR a stabilit, vineri, candidaţii formaţiunii pentru alegerile europarlamentare. Pe primele trei locuri, considerate eligibile, se află actualii europarlamentari ai...
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
AUR a început să strângă semnături pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a demarat vineri, 1 martie, campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie, atât la nivel...
Comentarii
Poza NEUTRONU
NEUTRONU
rank 5
Vă rog dragi fîrtați,comuniștii nu-i votați...
Poza cititoru
cititoru
rank 5