Cu premierul la Cotroceni, un nou serial comic. Cateva concluzii (Opinii)

Autor: Emilian Isaila
Sambata, 19 Iulie 2014, ora 08:40
9259 citiri
Cu premierul la Cotroceni, un nou serial comic. Cateva concluzii (Opinii)

Victor Ponta si Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, nu s-au dus la Palatul Cotroceni sa negocieze. Nu s-au dus sa-l convinga pe Traian Basescu de oportunitatea reducerii CAS. Nu s-au dus sa prezinte si sa sustina una dintre cele mai importante masuri care e pe cale a se lua in folosul angajatilor si a angajatorilor. Nu!

In opinia mea, s-au dus ca doi copii rasfatati sa indeplineasca o formalitate. Premierul si un ministru s-au comportat ca doi adolescenti aflati in ultima zi de scoala, dupa ce li s-au incheiat mediile. Dirigintele nu mai are cum si cu ce sa-i constranga, elevii venind la scoala numai de gura parintilor.

Si iata cum, in astfel de situatii, cand ai senzatia ca totul e de partea ta, planeta se prabuseste, ca sa-l citam pe George Copos.

Victor Ponta nu trebuia decat sa stea cateva minute in sufrageria de la Cotroceni, sa para plictisit pentru ca, apoi, la iesire, sa se razbune pe diriginte pentru povara din anul scolar, ponegrindu-l in fata prietenilor. Si asta a si facut!

Numai ca adolescentul rasfatat nu a tinut seama de experienta dirigentului, care l-a facut de rusine in momentul in care a facut demonstratia ca "guralivul" nu a putut raspunde la cateva intrebari simple.

Consider ca pentru Victor Ponta era important sa atate din nou razboiul cu Traian Basescu. E in goana dupa notorietate pentru ca va candida la presedintie. Din aceasta cauza sunt convins ca s-a "bagat in cocina", ca sa atraga atentia. Traian Basescu l-a asteptat sa se laude si l-a daramat cu inregistrarea intalnirii.

Ioana Petrescu ca sa se salveze ar fi trebuit sa demisioneze imediat dupa intalnire. Lipsa instinctului de conservare a dus-o in acea pozitie superficiala, dar si toate miscarile ei de dupa scandal demonstreaza ca nu e stapana pe propriul destin. Nu poti sa fii lider daca nu stii sa faci pasi inapoi, daca nu stii sa ataci cand e cazul si sa te adaptezi.

De ea mi-a fost mila cand am vazut-o acolo afundata in fotoliul de la Palat. Nici macar in al 12-lea ceas nu a sesizat ca trebuie sa se salveze. Trebuia sa scrie trei cifre pe un colt de servetel si sa-si sustina cauza.

Venise acolo din postura de expert. Nu era om politic, nu conducea un partid, nu castigase nicio cursa electorala. Fusese chemata pentru ca "terminase Oxfordul sau Harvardul". Nu a realizat asta si va ramane in constiinta romanilor drept fata care a vrut sa reduca CAS-ul cu sufletul.

Nu cred ca Traian Basescu se astepta sa produca un asemenea scandal si o asemenea criza de imagine in fieful lui Victor Ponta. Cred ca a vrut doar sa se apere in fata acuzatiilor de badaranism ale premierului. Dar dupa succesul primului episod nu trebuie sa ne mire daca actualul presedinte nu va lansa si altele noi din serialul "Cu premierul la Cotroceni!".

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...