Cum explica Ponta "parerea personala" despre "albirea" terenului de catre Basescu: Am ochi de jurist

Luni, 02 Decembrie 2013, ora 15:55
4720 citiri
Cum explica Ponta "parerea personala" despre "albirea" terenului de catre Basescu: Am ochi de jurist

Premierul Victor Ponta a fost intrebat, luni, pe ce se s-a bazat cand a afirmat ca presedintele Traian Basescu a vrut sa "albeasca" terenul din Calarasi, el raspunzand ca a exprimat o "parere personala" ca si Adrian Vasilescu si ca are "ochi de jurist".

"A fost parere personala in cadrul unei emisiuni. Important e ca in cadrul Comisiei parlamentare, tot ceea ce tine de discutiile aparute in societate despre aceasta afacere, afacerea Calarasi, in care e implicat presedintele tarii, sa fie analizate si Comisia la sfarsit va face un raport in care preciza tot ceea ce a luat la cunostinta", a raspuns Ponta.

Intrebat pe ce isi bazeaza aceasta parere personala, Ponta a raspuns: "Daca voi fi chemat in fata comisiei, spun. Mi-am exprimat o parere personala, ca si domnul consilier Vasilescu. Am ochi de jurist, asa".

Intrebat daca are informatii in acest sens, Ponta a replicat: "Nu, repet, am ochiul de jurist".

Ponta arunca bomba de 1 Decembrie: Basescu avea terenul demult si acum a vrut sa il albeasca

Premierul Victor Ponta a spus, duminica, intr-un interviu televizat, ca el crede ca presedintele Traian Basescu detine de mai mult timp terenul din judetul Calarasi, dar spre finalul mandatului a vrut sa-l "albeasca" trecandu-l pe numele unor membri ai familiei.

Seful Executivului a facut aceasta afirmatie in momentul in care moderatorii Romania TV l-au intrebat cum isi explica faptul ca Traian Basescu a anuntat ca a achizitionat sute hectare de teren agricol si daca acesta nu s-a gandit ca il poate costa politic.

"Eu cred ca avea acest teren de mult si acum a vrut sa-l albeasca, ca sa va spun direct. Spre finalul mandatului s-a gandit sa treaca cumva pe numele familiei niste proprietati pe care probabil ca lucra mai de mult la ele", a spus Victor Ponta, subliniind faptul ca isi exprima doar o opinie.

El a precizat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa sustina infiintarea comisiei parlamentare de ancheta, daca nu are nimic de ascuns, pentru ca actiunea contrara creeaza suspiciuni.

"Aceasta vehementa a oamenilor din jurul sau impotriva comisiei nu face decat sa accentueze suspiciunea ca e ceva de ascuns acolo", e sustinut Ponta.

El a repetat faptul ca exprima o parere personala, asa cum a vazut ca si Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, are pareri personale.

Recent, fiica cea mare a sefului statului, Ioana Basescu, a achizitionat 291 de hectare de teren agricol in zona localitatii Nana din judetul Calarasi. Presedintele Basescu a precizat ca el a dorit achizitia acestui teren si ca si-ar dori ca "in familie" sa mai cumpere teren agricol.

Comisia de ancheta Calarasi, votata de Parlament dupa adoptarea bugetului pe 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Parlamentul se va intruni pentru a vota proiectul de hotarare de infiitare a Comisiei de ancheta Calarasi dupa ce va adopta proiectul de buget pe anul 2014, el aratand ca tot atunci se vor face si nominalizarile membrilor acestei structuri.

"Nu am stabilit cine va conduce comisia, nu am stabilit nici macar membrii comisiei, deorece azi draftul de hotarare intocmit de parlamentarii PSD, UNPR si PC il vom prezenta si colegilor de la PNL. Si, cand se ia decizia, imediat dupa Legea bugetului, atunci facem si nominalizarile", a spus Ponta.

Citeste si:
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Dacian Cioloş, despre o eventuală revenire a USR PLUS în coaliție: ”Nu intenţionez să intru în guvern, nici ca ministru, nici ca vicepremier”
Liderul USR PLUS, Dacian Cioloş, a spus într-o întâlnire online cu membrii din diaspora, că nu vrea să devină ministru sau vicepremier dacă USR PLUS se va întoarce la guvernare, susţin...
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
De ce oamenii onești nu vor să se implice în politică
În România sunt mulți oameni onești, civilizați, morali, cu dragoste de semeni și de națiune, cu educație solidă și cu studii serioase (indiferent nivelul lor), cu experiență de muncă...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
Guvernul Ponta Elodia Munchhausen
rank 5
Are ochi de asesor popular (legea 5/19 iunie 1952). Este un