De ce vrea Victor Ponta sa-l suspende pe Traian Basescu

Luni, 03 Noiembrie 2014, ora 21:22
15663 citiri
De ce vrea Victor Ponta sa-l suspende pe Traian Basescu
Foto: Ziua Veche

Prim-ministrul Victor Ponta a vorbit, luni seara, despre o noua suspendare a presedintelui Basescu, precizand ca astfel seful statului nu ar mai primi pensia intreaga.

Candidatul PSD la prezidentiale sustine ca daca seful statului ar fi suspendat, nu ar mai primi pensia intreaga, ceea ce ar fi "normal", dupa ce pensiile au fost reduse cu 25 la suta in timpul mandatului sau, intre 2010 si 2012.

"Daca il suspendam pe Basescu, ar trebui sa i se taie pensia", a mentionat Victor Ponta, intr-o emisiune la Romania Tv.

Acesta a tinut insa sa sublineze ca nu doreste o criza politica, pe finalul mandatului lui Traian Basescu.

Totodata, intrebat din ce motiv ar putea fi suspendat seful statului, Ponta a raspuns: "Atacul la justitie, dupa ce a fost arestat fratele si atacul la serviciile de informatii mi se par gesturi extrem de iresponsabile".

Tariceanu: Basescu ar trebui suspendat si pentru ca a luat masa cu Udrea

De asemenea, intrebat ce ii ureaza lui Traian Basescu, de ziua lui, seful statului implinind 63 de ani, marti, premierul a replicat: "Ii urez ce imi ureaza si el mie".

Pe 28 octombrie, presedintele Senatului si candidat la prezidentiale, Calin Popescu Tariceanu, a cerut din nou suspendarea presedintelui, pentru ca acesta ar fi incalcat Constitutia dupa ce a luat masa cu Elena Udrea, candidat PMP la prezidentiale, Elena Udrea.

#Ponta suspendare Basescu, #Ponta pensie Basescu, #Ponta motiv suspendare Basescu , #Traian Basescu