Dezvaluirea lui Ponta: In timpul guvernelor lui Basescu, pretul benzinei a crescut!

Luni, 31 Martie 2014, ora 14:56
5375 citiri
Dezvaluirea lui Ponta: In timpul guvernelor lui Basescu, pretul benzinei a crescut!

Cu doar o zi inaintea intrarii in vigoare a accizei suplimentare la carburanti, premierul Victor Ponta a facut o "dezvaluire", anuntand ca benzina si motorina s-au scumpit in timpul guvernarilor anterioare. Pe de alta parte, in ultimii doi ani, carburantii s-au ieftinit, potrivit sefului Guvernului.

"Iata cum arata situatia reala: pretul benzinei, sub guvernele domnului Basescu, a crescut cu 70%, iar cel al motorinei cu 90%. Presedintele Romaniei, in functie si atunci, dar si acum, a ales sa taca!

Il invit pe dl. Basescu, daca tot se arata ingrijorat de pretul la benzina, sa prezinte opiniei publice scrisorile pe care i le-a trimis lui Emil Boc, ca dovada a ingrijorarii sale pentru pretul crescator pe care romanii l-au platit pentru combustibil din 2009 pana in 2012. Altfel, toate demersurile acestuia se inscriu la categoria populism si ipocrizie", a scris Victor Ponta, luni, pe Facebook.

Postarea premierului este insotita si de un grafic al evolutiei preturilor la benzina si motorina, exprimate in euro pe litru, insa nu se precizeaza sursa datelor prezentate.

In urma cu doar cateva ore, premierul a anuntat tot pe contul sau de Facebook faptul ca urmeaza sa publice un subiect pe care "presedintele Traian Basescu a ales sa taca" in cursul ultimului sau mandat, in perioada 2009-2014.

"Graficul prezentat aici arata tuturor ipocrizia presedintelui Traian Basescu pe un subiect de interes pentru toti romanii. Dupa cum vedeti, din 2009 pana in 2012 presedintele Romaniei a tacut. In orele urmatoare, tot aici, pe Facebook, va voi prezenta si care este subiectul pe care Traian Basescu a ales sa taca", a mentionat seful Guvernului.

Ponta ameninta cu dezvaluiri: Voi prezenta subiectul pe care Basescu tace de 5 ani

Tot luni, presedintele Traian Basescu i-a adresat o scrisoare lui Victor Ponta, prin care ii cere din nou renuntarea la acciza suplimentara.

"Fac un nou apel in vederea renuntarii la introducerea, incepand cu 1 aprilie 2014, a cresterii accizei la carburant, avand in vedere efectele negative majore pe care o astfel de masura le poate avea asupra mediului economic, dar si asupra romanilor. Dintre efectele imediate care vor afecta ambele categorii se pot enumera: scaderea consumului si cresterea preturilor", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Basescu, nou apel catre Ponta: Renuntati la acciza suplimentara

C.P.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...