Editorial: Cum a devenit Ponta agentul electoral al lui Basescu

Joi, 12 Iulie 2012, ora 14:40
5693 citiri
Editorial: Cum a devenit Ponta agentul electoral al lui Basescu

Nu stiu daca Romania de dupa Nicolae Ceausescu a trebuit sa suporte o mai mare umilinta decat cea in care premierul ei a fost nevoit sa faca declaratii publice cu politaiul la usa, Martin Schulz (presedintele Parlamentului European, socialist), care s-a asigurat astfel ca tovarasul sau de familie politica nu trimite din nou democratia pe aratura, chiar in numele ei.

Intreaga lume, din America pana in Japonia, a vazut cum seful Executivului din tara Nadiei Comaneci a fost scos la tabla ca ultimul repetent si, daca penibilul n-ar fi fost deplin, probabil ca domnul Schulz i-ar fi dat si doua dupa ceafa.

Dar Victor Ponta a inteles. Pana si el. Nu poti sa-i spui Angelei Merkel "ce faci, fetele, te plimbi?", s-o intrebi de ce vorbeste dupa ureche, de ce se baga in treburile tale si sa te astepti ca tovarasii tai europeni sa te ajute sa pui cucoana la punct, deoarece fac parte din alta clasa politica.

In Europa se joaca si miute, e adevarat, dar deasupra lor exista ceva: demnitate. Intr-un club al sefilor de state si de guverne au acces, ca sa-l parafrazez pe Joe Kennedy, si cel mai bun cofetar din lume, si cel mai bun chirurg. Unii care au muncit si au ajuns la excelenta mai greu, dar temeinic, fara scurtaturi: nu pe baza de plagiate si proceduri ale democratiei inghesuite intr-o traista de hot de buzunare, unde au stat impreuna cu ciorapii nespalati de trei zile.

Desigur ca toate zilele care au trecut fara ca Victor Ponta si Crin Antonescu sa realizeze ca in Europa nu dicteaza clanurile din Ferentari, Bacau sau Constanta, ci principiile, le-au redus timpul de manevra.

Trebuie sa faca sedinte reunite de Birouri Permanente, sa convoace o sesiune extraordinara, sa numere, sa promulge, sa publice, sa mai astepte ce zice si Curtea Constitutionala, sa renumere cifrele recensamantului (pentru alegerile locale nu s-au chinuit), sa dea la loc comanda la doua ordonante de urgenta si alte doua numiri in functii. Asta dureaza.

Ironia sortii face ca, daca au pus la cale o crima aproape perfecta si si-au calculat pasii incat sa execute imaginea tarii in doi timpi si trei miscari, acum trebuie sa se grabeasca si mai tare, ca sa-i ofere lui Traian Basescu ocazia sa-si apere sansele corect. Adica exact de ce se temeau ei. Vor juca pentru presedintele suspendat, desi nu le-a trecut niciodata asta prin creanga mintii.

Tot la fel de haios este faptul ca, la aceasta ora, Dan Voiculescu si-a transformat fericirea de pe fata in rictus, deoarece protejatul sau, care are orgoliul si ambitia comparabile doar cu cele proprii, si-a vazut visurile spulberate.

Marturisesc ca in momentul cand l-am vazut pe Crin Antonescu la pupitrul de la Cotroceni, vorbind din locul unde pana in urma cu doua clipe o facea Traian Basescu, am avut senzatia ca traiesc intr-o combinatie intre Razboiul Stelelor, Dumbrava Minunata si Lassie si ma uit la desene animate. Omul se juca de-a microfonul. Sa vezi ca si-l baga in gura, mi-am zis.

Iar cand a spus ca a vorbit "cu premierul" am avut impresia ca vorbeste despre colegul dintr-a VI-a B. Numai copiii n-au discernamant. Altfel spus, daca e dimineata, e maro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ponta referendum demitere Basescu, #Ponta convocare Parlament CCR , #Traian Basescu
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Stim foarte bine ce inseamna Basescu si PDL pentru Romania: minciuna
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Băsescu = RESPECT PT NATIUNE! Avem un presedinte! Respectatil!