Executivul reactioneaza: Guvernul asteapta o decizie in prima sedinta a CSAT

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 21:40
2635 citiri
Executivul reactioneaza: Guvernul asteapta o decizie in prima sedinta a CSAT

Purtatorul de cuvant al Guvernului Romaniei, Andrei Zaharescu, a confirmat public, miercuri seara, ca Guvernul va transmite Consiliului Suprem de Aparare a Tarii rezultatul finalizarii negocierilor privind privatizarea companiei CFR Marfa, dupa ce acesta a fost aprobat in sedinta de Guvern de astazi.

"Decizia Guvernului este consecventa cu procedura pe care a aprobat-o CSAT in ceea ce priveste strategia de privatizare a CFR Marfa. Consideram ca, daca CSAT s-a pronuntat in legatura cu aceasta privatizare inainte de derularea sa, trebuie sa se pronunte si cu privire la rezultatele negocierii", arata Zaharescu intr-un comunicat remis redactiei Ziare.com.

Asadar, Guvernul asteapta o decizie in prima sedinta a CSAT, "purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale neavand dreptul legal sa exprime pozitii in numele CSAT (din a carui componenta nu face parte)".

Interventia lui Zaharescu vine dupa ce purtatorul de cuvant al presedintiei, Bogdan Oprea, a aratat ca CSAT nu poate lua decizii in ceea ce priveste privatizarile si l-a acuzat pe premierul Ponta ca incearca astfel sa fuga de responsabilitatea de a finaliza contractul.

Presedintia: CSAT nu avizeaza contracte de privatizare. Ponta fuge de responsabilitate

Textul continua aratand ca "din partea CSAT, Guvernul asteapta discutii si decizii responsabile referitoare la privatizarea unei companii strategice; polemicile si declaratiile politicianiste ale reprezentantilor Administratiei Prezidentiale sunt contrare interesului public si bunei functionari a institutiilor statului, precum si indeplinirii angajamentelor pe care Romania si le-a asumat de-a lungul timpului in fata partenerilor nostri internationali - Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala".

In fine, Zaharescu, in numele Guvernului, solicita din partea Administratiei Prezidentiale "tratarea cu responsabilitate a acestor subiecte, populismul si demagogia prezente in ultimele zile fiind contraproductive".

A.I.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...