Galceava presedintelui jucator cu premierul badaran se da in direct (Opinii)

Marti, 22 Mai 2012, ora 08:28
7015 citiri
Galceava presedintelui jucator cu premierul badaran se da in direct (Opinii)
Foto: Arhiva

Nu ma asteptam ca Victor Ponta va rata asa usor ocazia de a nu vorbi, reprosandu-i sefului Curtii Constitutionale ca a ratat ocazia de a tacea.

Ori nu si-a dat seama ca presedintele CCR este la fel de demnitar ca si dansul, ori, dimpotriva, si-a dat perfect seama, dar si-a inchipuit ca demnitarii discuta intre ei cam ca badaranii in familie, atunci cand n-au absolvit inca cei sapte ani de acasa.

Fireste, cei de la CCR nu i-au raspuns nimic, desi nu-i oprea nimeni sa se dea si ei in spectacol la vreo televiziune combatanta, dar nu se puteau cobori la nivelul atat de sus, la care s-a ridicat Ponta, cand n-a ratat ocazia sa spuna ce-a spus despre ce trebuia sa taca altul.

Poate premierul n-a sesizat ca a fi ignorat este mult mai umilitor decat a fi combatut, controversat, insultat, jignit, umilit, ofensat sau facut albie de porci.

Acum, dupa ce CCR a spus ce si-a propus sa spuna fara aprobare de la Guvern, premierul si-a adus aminte ca fondul problemei e altul. Fondul e ca presedintele pleaca la Bruxelles, iar premierul, daca va ramane la Palatul Victoria, se va simti cam cu coada intre picioare, ceea ce nu-i convine deloc.

Lui i-ar conveni sa-i plateasca polite inamicului numarul unu, iar inamicii lui sunt toti cei care decoleaza de la Otopeni, in timp ce bagajele lui Ponta raman dincoace de linia de centura.

Asta am observat-o de pe vremea cand Geoana facuse o excursie in America, lasandu-l pe Ponta cu buzele umflate si cu geamantanele pregatite degeaba. La intoarcere, Geoana a aflat ca nici Dumnezeu nu mai bate demult cu batul. Bate cu Ponta.

Fondul problemei e in avion

Cand nici Dumnezeu nu reuseste sa mai bata nici cu Ponta, atunci Ponta bate de capul lui, cu televizorul. Asa a ajuns sa dea de stirea cum ii va face zile fripte presedintelui, punandu-i, ca insotitoare de bord pentru intregul parcurs, pe domnul Andrei Marga.

Alta badaranie. In locul domnului Marga, ministru de Externe la Bucuresti si persoana respectata la Cluj, n-as fi permis asemenea marlanie, sa ma mute altul cu forta pe tabla de sah, cand normal era ca insusi presedintele sa-si invite insotitorii.

N-as fi permis nici postura anuntata, ca prezenta unui ministru (ajuns din greseala la Externe, in loc sa ajunga la Educatie, unde este o inimaginabila penurie de ministri) va repara imaginea domnului Basescu in fata lumii.

De altfel, de imaginea Romaniei se ingrijeste insusi Ponta, trasmitand in direct spectacolul demnitarului care se imbulzeste la usa avionului, dand din coate, ca sa intra el primul. Asta se vede foarte clar la televizor, zi de zi si ceas de ceas, adica, mai pe romaneste, non stop.

Non stop la televizor

Acolo, Ponta apare pe ecran mai des decat Mircea Badea sau doamnele care dau buletinul meteo. Telespectatorii s-au saturat de Ponta ca de codul galben. Cand il vad, au senzatia ca, pe alocuri, va ploua slab, iar la munte va ninge.

Domnul Ponta este mai prezent la televiziuni decat doamnele care expun miraculoasele masini pentru stors fructe, minunata tigaie nelipicioasa sau deodorantul pentru dezinfectat bideurile cele mai dificile.

Aplicarea perfuziei cu Marga in avionul prezidential este numai una dintre acele zile fripte pe care i le pregateste Ponta presedintelui tarii. Luni dimineata a facut cunoscut, chiar inainte de buletinul meteo, ca pregateste alta, si mai fripta: problema urcatului in avion sa fie dezbatuta in Parlament.

Punct ochit, punct lovit: Ponta conteaza orbeste pe cei care s-au lepadat de Satana, ca se vor lepada si de presedinte. Va avea majoritate, dar nu stiu la ce prinde bine, intrucat nu exista motiune de cenzura contra presedintelui, iar Parlamentul n-are rolul sa faca pe arbitrul intre Ponta si Basescu.

Chiar daca, la spectacolul orchestrat de domnul Ponta, Parlamentul va lua o hotarare, presedintele poate sa nu tina seama de ea. In schimb, galceava provocata de domnul Ponta va face ocolul Europei si un rating inca neatins de televiziuni, decat la fotbal si la divortul lui Pepe.

Asta va dezavantaja aproape sigur ratingul la buletinul meteo, tigaia nelipicioasa si emisiunea lui Mircea Badea. Doar dezinfectantul pentru bideuri poate va mai avea ceva succes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Traian Basescu scandal Victor Ponta, #Ponta cearta Basescu Consiliul European, #Ponta Basescu Bruxelles , #Traian Basescu