Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ura, draguta mea, Basescu e de vina!

Joi, 12 Iulie 2012, ora 14:56
4196 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Ura, draguta mea, Basescu e de vina!

Mi-am amintit si adaptat un cantecel din copilarie, in care un vers se repeta obsedant, pentru a induce in capul picilor un mesaj.

Cam asta face si Victor Ponta, ramas in copilaria politicii. Deosebirea fiind ca noi nu suntem pici, sa ne induca mesaje de astea aburitoare.

Indiferent ce se intampla, Basescu e de vina. Ca in cantecel.

"Basescu mi-a inscenat povestea cu plagiatul"! Adica l-a obligat Basescu sa plagieze, copy-paste, 80 de pagini in lucrarea de doctorat, din alte lucrari, in 2003. Sa minta ca are un masterat la Catania. Si tot Basescu a dat ordin unei comisii formate inclusiv din academicieni, sa-i puna pe frunte stampila: plagiator!

Alo, dl Ponta, ne jignesti domle, nu suntem idioti!

"Basescu blocheaza activitatea Guvernului. Pierdem 75% din timpul sedintelor de guvern sa ne aparam de atacurile lui Basescu", mai zice Victor Ponta. Adica, cum blocheaza? Ca presedintele are, mari si late, doua parghii importante. Poate intoarce legi la Parlament, o singura data si poate sesiza CCR.

Ce legatura are asta cu activitatea Guvernului, HG, memorandumuri? Basescu l-a numit premier pe Victor Ponta, i-a acceptat ministri pe care i-a vrut (la educatie 4 in doua luni), l-a lasat sa mearga la Bruxelles. Nici n-a vrut sa declare prea multe in perioada asta, stiind ca este vanat in vederea suspendarii. Atunci, cum blocheaza Guvernul?

"Basescu si restul lumii. Basescu contra intregului popor"! Ura, draguta mea, Basescu e de vina!

Sa induci astfel de idei, sa mesteci zilnic aceleasi cuvinte, fara incetare, trebuie sa fii, in adevar, imatur politic. De unde stie Ponta ca Basescu este singur, impotriva intregului popor? De la sondajele platite de Voiculescu?

Ca si cum nu era suficienta eroarea, Victor Ponta a incercat sa confiste si institutiile statului. De la Basescu, care le incalecase. In mintea lui si a acolitilor, "nu putem guverna daca institutiile nu devin ale noastre". Conduse de ai nostri.

Repeziciunea cu care si-a plasat grajdanii in fruntea institutiilor fundamentale ne-a lasat pe toti masca. Dar si pe oficialii de la UE. Avocatul Poporului, piesa importanta, singurul indrituit sa atace la CCR OUG-urile, Monitorul Oficial, in care se publica, sau nu, ce vrea Victor Ponta.

Restrangerea atributiilor CCR, prin OUG, ca sa nu mai poate zice nimic de schimbarea sefilor Camerelor Parlamentului, legea referendumului, alte smecherii legislative. Comisiile de Etica, ca sa nu poate zice ceva in sanctionarea plagiatului. ICR, ISC, Arhivele Statului, nici nu mai stiu cate altele.

Urmau sefi din parchete si DNA, supunerea justitiei, principala reduta care-i statea in cale, in stare sa administreze USL lovituri mortale, cum s-a vazut in cazul Nastase si, de ieri, in cazul Balan, Sanpetru, Vlad Mihai, ultimul fugarit de ziaristi prin fata sediului DNA.

Procurorii care l-au anchetat pe Nastase urmau sa fie arestati. Judecatori de la CCR schimbati.

Asa ca "vinovatiile" nespuse ale lui Traian Basescu sunt altele. A "obisnuit" institutii fundamentale ale statului, in special in justitie, sa functioneze fara ordine de la partidele aflate la guvernare. Blasfemie!

Totul trebuia sa intre sub controlul USL. In tara mea si cu partidul meu la putere, sa fiu anchetat? De doua ori blasfemie!

Aceste institutii au muscat adanc in primul rand din elita PDL, asa ca nu Basescu s-a aflat in spatele lor. Liste lungi de DNA-bili si chiar condamnati provin de la PDL. De asta au si fugit de la PDL. Candva, in zilele urmatoare voi prezenta si aceasta lista.

Era si normal, se aflau la butoane si la borcanele cu miere bugetare. Voi prezenta si lista de parlamentari penali care au votat suspendarea lui Basescu. Sunt multi, in frunte cu Voicu, care a votat cu ambele maini, sa fie sigur ca iese socoteala. Si lista celor fugiti de la PDL si din coalitie la alte partide, sa fie siguri ca prind un ciolan in toamna, la alegeri.

Ca Basescu a taiat veniturile oamenilor si pensionarilor si i-a lasat muritori de foame. Ca a distrus educatia, agricultura, industria, tot ce misca in economie.

Basescu a reusit sa treaca tara printr-o criza profunda, provocata, in parte si de guvernarea catastrofala Tariceanu. Care daca mai statea putin ne dadea si noua 14 pensii si 14 salarii, dupa modelul grecesc. In ce stare economica este acum Grecia, Italia, Spania si altii, vede orice om care se uita la tv.

Nu mai departe aseara, la Madrid, politia a tras cu gloante de cauciuc in manifestanti. Iar grecii nu mai au putere nici de proteste. Or fi inteles si ei capcana socialist-asistentiala in care au cazut.

Basescu a castigat respectul institutiilor europene, pentru modul democratic in care a condus tara si pentru respectul valorilor si principiilor pe care se bazeaza UE. De asta l-a sunat pe el Angela Merkel si nu pe Ponta.

Ponta are acum o problema cat casa. Daca o parte din popor s-ar lasa aburita de explicatiile legate de nerespectarea Constitutiei, la Bruxelles nu are nicio sansa. In nicio tara care se respecta si se considera democratica, nu schimbi primii trei oameni in stat in patru zile, incaleci institutii fundamentale ale statului si zici ca Parlamentul e suveran.

Atat de suveran incat poate sa incalece justitia, procuratura, Avocatul Poporului, Monitorul Oficial si atatea altele. Si sa ignore deciziile definitive ale ICCJ in cazuri de incompatibilitati notorii ale unor parlamentari.

La Bruxelles, insa, Ponta este cel real: un pucist si un plagiator. L-au lasat din brate pana si fratii socialisti.

De vina ar fi denigratorii de la PDL si din presa romaneasca ostila. Adica oficialii UE si ambasadorul american se lasa imbroboditi si aburiti de cei mentionati. Inca o jignire adusa institutiilor UE.

Nu stiu cine a imaginat tot acest scenariu, Sova, Voiculescu, altcineva. Dar sa nu iei in calcul reactia violenta a UE este o dovada de prostie crasa. In alte articole ma voi ocupa de referendum.

Acum doar mentiunea ca Victor Ponta a reusit o performanta rara. Sa-si puna in cap oficialii UE, presa straina, elita intelectuala romaneasca in frunte cu Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu, majoritatea presei romanesti - cu 2-3 exceptii, toata societatea civila, toti oamenii de buna credinta. Si-a sapat singur groapa politica, de care nu va scapa mai mult de cateva saptamani.

Toti sefii USL sa fie atat de orbi, sa nu vada prapastia spre care-i duc Ponta si Antonescu? Se pare ca da!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Basescu vinovat, #Ponta plagiat, #Ponta Romania Bruxelles , #Traian Basescu