Nu pot sa cred... Ponta da o lovitura de stat (Opinii)

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 22:42
12562 citiri
Nu pot sa cred... Ponta da o lovitura de stat (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

Am ramas uimit. Pur si simplu. Premierul Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, a iesit la televizor si a declarat ca nu va respecta o decizie a Curtii Constitutionale a Romaniei. Decizii care, atentie, sunt obligatorii. Romania nu poate exista ca stat de drept in momentul in care nu respecti o decizie a Curtii Constitutionale, sa fie clar!

Ceea ce a facut Victor Ponta, indiferent ca CCR e alcatuita din judecatori favorabili lui Basescu, dinozauri sau extraterestri, a fost sa dea o lovitura de stat! Nu am nicio ezitare sa o spun. Mi se pare fara precedent. Pur si simplu! Cum sa te situezi in afara Constitutiei? Repet, poate nu e clar: IN AFARA CONSTITUTIEI.

Hai sa ne uitam, totusi in ea. In Constitutie.

Ce spune Articolul 147, alineatul 4? Atentie, cititi! "Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor."

General obligatorii, da? Pai daca in Constitutie scrie asta, cum poti tu SA NU RESPECTI CONSTITUTIA? E cel mai grav act facut de vreun presedinte sau premier al Romaniei, in intreaga sa istorie postdecembrista. E o decizie care arunca in aer intreaga structura institutionala a Romaniei. E ceva inadmisibil.

Si ma astept chiar la mai multe de la Ponta. Sunt sigur ca va impiedica Monitorul Oficial sa publice decizia CCR pana pleaca el la Bruxelles, sunt sigur de asta. Si se va duce acolo.

Va fi totul calcat in picioare?

Unde se va opri Ponta si unde se va opri USL? Atunci cand faci un asemenea abuz si iti permiti sa iti bati joc de garantul functionarii statului care e CCR, inseamna ca nimic, dar nimic nu te poate opri. Absolut nimic. Instante de judecata, decizii judecatoresti, presa, demonstratii, societate civila.

Inca nu-mi vine sa cred. Inca mai sper ca Victor Ponta se va razgandi si nu va spulbera orice echilibru in tara asta. Ca va da inapoi si, in cele din urma, bunul simt si normalitatea vor triumfa. Poate ca, temporar, pentru a rezolva situatia, Traian Basescu va spune ca il va delega drept reprezentant la Bruxelles.

Suntem morti?

Vad lucrurile in negru acum. Ce se va intampla? Depinde de societatea romaneasca. Va sta cu mainile in san, asteptand sa faca Victor Ponta ce vrea, dar absolut ce vrea in tara asta?

Din punctul meu de vedere, doar o reactie a societatii, a presei, a oamenilor, poate opri un asemenea abuz. Daca nu, inseamna ca suntem cu adevarat o republica bananiera. Inseamna ca suntem doar niste sclavi care acceptam absolut orice lucru care ni se ofera. Sau ni se baga pe gat, in cel mai mare dispret posibil.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta decizie CCR Basescu, #Ponta lovitura stat Consiliul European , #Traian Basescu