Parlamentul l-ar trimite pe Ponta la Bruxelles - Basescu, declaratii la 20:00

Marti, 12 Iunie 2012, ora 18:56
2105 citiri
Parlamentul l-ar trimite pe Ponta la Bruxelles - Basescu, declaratii la 20:00
Foto: Arhiva

Presedintia analizeaza declaratia adoptata de Parlament, pe tema reprezentarii Romaniei la Consiliul European, in vederea formularii unui punct de vedere, a declarat purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea.

"Presedintia analizeaza declaratia adoptata de Parlament, in vederea formularii unui punct de vedere", a spus Oprea.

Ulterior, pe site-ul Administratiei Prezidentiale, a aparut un comunicat prin care se anunta ca seful statului va sustine o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, la ora 20:00.

Parlamentul: Ponta sa mearga la Bruxelles, nu Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, dupa votul din Parlament privind nivelul de reprezentare a Romaniei la UE, ca doreste sa aiba o noua intrevedere cu presedintele Traian Basescu pentru discutii pe aceasta tema.

Ponta: Nu e o victorie a mea, e o victorie a intelepciunii

Parlamentul a adoptat, cu 249 de voturi pentru, 30 impotriva si o abtinere, declaratia care stipuleaza clar ca la Consiliul European din 28 iunie Romania va fi reprezentata de Victor Ponta.

Declaratia prevede ca Parlamentul va fi informat intotdeauna inainte de un Consiliu European cu privire la subiectele aflate pe ordinea de zi a reuniunii, iar reprezentantul Romaniei va primi mandat de reprezentare din partea Parlamentului.

De asemenea, declaratia prevede ca presedintele Romaniei va participa doar la reuniunile la care se discuta probleme de securitate sau aspecte militare, in timp ce pe teme economice, sociale sau de natura interna Romania va fi reprezentata de premier.

Presedintele Traian Basescu le-a raspuns ziaristilor care l-au intrebat, in 23 mai, la Bruxelles, daca se vor vedea la urmatorul Consiliu European, din 28 iunie: "De ce? Nu veniti?".

#Basescu reactie Ponta Consiliul European, #Victor Ponta Consiliu European, #Ponta Basescu Consiliu European, #decizie Parlament Consiliu European , #Traian Basescu