PDL acuza prezenta lui Ponta la Bruxelles: A gresit, va plati!

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 10:10
4780 citiri
PDL acuza prezenta lui Ponta la Bruxelles: A gresit, va plati!
Foto: antena3.ro

Liderii PDL il acuza pe prim-ministrul Victor Ponta ca s-a deplasat la Consiliul European, chiar daca decizia Curtii Constitutionale a fost ca presedintele Traian Basescu sa fie prezent la Bruxelles.

Europarlamentarul Cristian Preda considera ca Victor Ponta a facut o greseala, pentru care va plati "un pret politic foarte mare", la alegerile parlamentare.

"Ponta a gresit mergand, dupa decizia CCR, la Consiliul European. Asemenea greseli au un pret politic foarte mare. Seful PSD il va plati. La urne", a scris Cristian Preda, pe blogul sau.

Si fostul prim-vicepresedinte al PDL Teodor Baconschi acuza "atacul USL impotriva ordinii de drept".

"Conduita publica a premierului Ponta a intrat, din pacate, dar nesurprinzator, pe o spirala a iresponsabilitatii. Asistam la tentativa de suspendare a regimului legal fara de care societatea aluneca in arbitrar si anarhie", noteaza Teodor Baconschi, pe blog.

Acesta continua, notand ca "PDL a respectat constant deciziile Curtii Constitutionale chiar si atunci cand nu i-au convenit politic".

"Prin gravul atac la adresa acestei institutii fundamentale, guvernul USL transmite in exterior impresia disolutiei statului de drept. O asemenea perceptie, care va fi greu de combatut, slabeste pozitia de negociere a Romaniei in privinta viitorului cadru financiar al UE, dar si pe orice alta tema de pe agenda comunitara.

E cert ca, prin MCV, Comisia Europeana va monitoriza strict aceste derapaje. Cea mai importanta ramane insa vigilenta civica si mobilizarea interna fata de deciziile unui guvern dedat la abuzuri tot mai alarmante", a mai scris Baconschi pe blogul sau.

Ponta: Daca Basescu nu va veni azi, voi reprezenta Romania la Consiliu

Prim-ministrul Victor Ponta a trecut peste decizia Curtii Constitutionale, care a hotarat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa mearga la Consiliul European, si s-a urcat in avionul catre Bruxelles.

Joi, Victor Ponta a declarat ca a vorbit cu presedintele si miercuri seara, si joi dimineata, despre participarea la Consiliul European, si ca ramasese sa se intalneasca cu Traian Basescu chiar la Bruxelles.

"Sunt dispus sa gasim o cale de dialog, Romania sa fie reprezentata la Bruxelles. Daca presedintele nu va veni astazi, in baza mandatului dat de Parlament, voi reprezenta Romania la discutiile atat de importante. Voi respecta intotdeauna deciziile CCR, dar presedintele sa respecte deciziile Guvernului si Parlamentului.

Imi doresc sa gasim o cale institutionala de rezolvare a conflictelor noastre. Ramasese ca ne vedem la Bruxelles pentru o discutie dupa ce termin reuniunea cu liderii socialisti, inteleg ca presedintele nu a mai venit. Orice conflict din tara nu trebuie dus mai departe la Bruxelles, orice solutie institutionala e in favoarea Romaniei", a spus Ponta, joi, la Consiliul European.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#PDL acuzatii Ponta Bruxelles, #PDL Ponta Consiliul European, #Victor Ponta reprezentare Romania Consiliul European , #Traian Basescu