Ponta a comparat "regimul Basescu" cu cel nazist: Ce a decis CNCD

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 20:32
3994 citiri
Ponta a comparat "regimul Basescu" cu cel nazist: Ce a decis CNCD

Afirmatiile premierului Victor Ponta prin care acesta a comparat "regimul Basescu" cu "regimul nazist" nu constituie fapte de discriminare, au decis, miercuri, in unanimitate, membrii Colegiului director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

CNCD precizeaza ca afirmatiile lui Ponta, facute in cadrul unei emisiuni TV din 7 septembrie, nu constituie fapte de discriminare in sensul prevederilor art. 2 alin. (1) si art. 2 alin. (4) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, acestea incadrandu-se in limitele libertatii de exprimare.

Ponta, explicatii despre afirmatiile cu nazismul: Propaganda legata de declaratiile mele e exagerata (Video)

Potrivit CNCD, toti cei prezenti la sedinta de miercuri au votat pentru aceasta decizie.

ActiveWatch a sesizat CNCD, in 9 septembrie, privind compararea "regimului Basescu" cu "regimul nazist" de catre premierul Victor Ponta, organizatia sustinand ca un efect, chiar daca neintentionat, al declaratiei este negarea implicita a Holocaustului.

"In opinia noastra, discursul public al presedintelui de partid si prim-ministrului Victor Ponta, care a comparat 'regimul Basescu' cu 'regimul nazist', constituie implicit o dramatica coborare in derizoriu a crimelor nazismului. Negarea implicita - desigur neintentionata - a Holocaustului este unul dintre efectele acestei iresponsabile interventii.

In consecinta, ActiveWatch considera ca este necesara o interventie institutionala care sa evalueze cu greutatea autoritatii publice enuntul presedintelui de partid si prim-ministrului Victor Ponta. Acesta este motivul pentru care am decis sa sesizam CNCD", arata ActiveWatch.

Presedintele PPE: Afirmatia lui Ponta despre Basescu si regimul nazist e scandaloasa

In plangerea inaintata CNCD, asociatia a sustinut ca, prin declaratia lui Victor Ponta, "indirect, au fost minimizate crimele Holocaustului, fiind astfel supusi unui tratament degradant membrii comunitatilor care au fost victime ale acestui fenomen".

ActiveWatch a cerut CNCD constatarea faptei de discriminare savarsite de prim-ministru si sanctionarea acestuia cu amenda contraventionala.

In seara zilei de 7 septembrie, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune Antena 3, Victor Ponta a facut urmatoarea afirmatie: "Nu exagerez folosind acest termen, cred ca efectele asupra societatii romanesti, lasate de cei zece ani de regim Basescu, sunt destul de asematoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania si de asta spun de debasificarea societatii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#CNCD Ponta Basescu nazisti, #CNCD Ponta regim Basescu, #CNCD Ponta discriminatoriu Basescu , #Traian Basescu