Ponta, atac dur la Basescu: Minte, el provoaca mereu scandal! (Video)

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 13:24
6692 citiri
Ponta, atac dur la Basescu: Minte, el provoaca mereu scandal! (Video)
Foto: B1 Tv

Premierul Victor Ponta a raspuns, vineri, la atacurile realizate de presedintele Traian Basescu legate de turneul sau in Asia, acordul cu Rompetrol si abilitatile de guvernare.

"Vizitele mele au un caracter economic si incercam (prin activitatea Guvernului - n.red.) sa stimulam cresterea, sa deblocam fonduri europene si sa aducem investitii. Evident ca o sa indeplinesc in continuare aceasta sarcina, iar pe domnul presedinte il inteleg, pentru ca e pe final de mandat si e suparat ca nu merge nicaieri.

A fost in Peru sau in Chile, poate sa mearga oriunde vrea el. Eu vreau sa va spun ca a facut si acum ce a facut in ultimii 9 ani: scandal. Pentru mine nu e interesant", a precizat Victor Ponta.

Prim-ministrul a vizitat recent Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan si China, cu scopul de a atrage investitii pentru tara noastra, iar presedintele a calificat acest turneu asiatic drept "catastrofal", acuzandu-l ca a actionat in ciuda deciziei Curtii Constitutionale, conform careia seful statului este cel care reprezinta tara pe plan extern.

In replica, premierul a tinut sa precizeze ce respectiva decizie a CCR are legatura doar cu reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

Basescu: Ponta, fara mandat in Asia - Romania a putut parea putin penibila! (Video)

De altfel, Basescu l-a atacat si in privinta acordului cu Rompetrol, mentionand ca faptul ca a fost reglementat printr-o lege reprezinta "un furt".

"Furtul cu legislatia a facut arc peste timp si a venit de la Guvernul Nastase la Guvernul Ponta", a mai reprosat seful statului.

Basescu, despre Rompetrol: De la Nastase la Ponta, se continua a se fura prin lege

Presedintele Traian Basescu, a semnat, marti, cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group, pe care a retrimis-o Parlamentului.

Seful statului este nemultumit de faptul ca a fost nevoie de o lege pentru a stinge litigiile intre cele doua parti, desi actul normativ nu poate fi aplicat si la alte companii.

Un nou meci Basescu-Guvern? Jocul politic din jurul acordului cu Rompetrol

Ponta s-a aparat, vineri, afirmand ca absolut toate legile legate de privatizari au fost promulgate de insusi Traian Basescu si ca datoria Rompetrol a fost convertita in actiuni.

"Presedintele va mai pacaleste si se mai bazeaza pe faptul ca jurnalistii nu se intereseaza de anumite fapte", a spus seful Guvernului.

Basescu: N-am nevoie sa ma pregatesc pentru functia de premier, Ponta stie ca sunt mai bun ca el (Video)

De asemenea, Ponta l-a numit "comic" pe rivalul sau politic, care considera ca ar fi mai bun in functia de premier.

"Mi s-a parut comic domnul presedinte, cum incearca sa spuna ca e mai bun ca mine. Mai bun la ce? N-am inteles la ce e mai bun. Sincer, ce face domnul presedinte nu are nicio relevanta", a spus Ponta.

Intrebat de jurnalisti daca crede ca relatia de coabitare este in pericol, Ponta a raspuns negativ.

"De ce sa fie? Nu vedeti intre mine...Vedeti pe domnul presedinte Basescu pe care nu prea il mai baga nimeni in seama in strainatate si, atunci, mai face si el niste declaratii pentru presa. Dar si ce se intampla din ce a declarat Basescu? Nimic! In afara de stiri in presa, ce altceva? Probabil isi fac curaj tutarii de la Miscarea Populara", a spus Ponta.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Ponta atac Basescu, #Ponta atacuri Basescu, #Ponta replica Basescu, #Ponta declaratii Basescu , #Traian Basescu