Ponta: Basescu a aruncat plasa si a prins pe cine nu se astepta. L-a prins pe Turcescu

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 23:03
6820 citiri
Ponta: Basescu a aruncat plasa si a prins pe cine nu se astepta. L-a prins pe Turcescu

Premierul Victor Ponta a comentat din nou, miercuri seara, faptul ca jurnalistul Robert Turcescu a dezvaluit ca a fost ofiter acoperit. Seful Executivului considera ca Traian Basescu nu se astepta la asa ceva.

Ponta a declarat la Antena 3 ca din punctul sau de vedere Traian Basescu viza anumite persoane atunci cand a transmis public ca cei care urmeaza sa candideze la alegerile prezidentiale trebuie sa spuna daca au fost sau nu agenti sub acoperire si ca nu se astepta la o marturisire din partea lui Robert Turcescu.

"Basescu arunca plasa sa vada pe cine prinde. E de o inconstienta si o iresponsabilitate uriasa. (...) Basescu a aruncat plasa si a prins pe cine nu se astepta. L-a prins pe Turcescu, care probabil stiind discutia si stiindu-se vinovat s-a eliberat. Nu cred ca s-a eliberat Turcescu de Basescu", a spus Ponta, aflat la New York.

Turcescu, ofiter acoperit sau jurnalist la dezbaterea Basescu-Geoana? Interviu dupa deconspirare

Premierul a adaugat ca nu poate sti sigur daca Robert Turcescu a fost sau nu ofiter acoperit, dar poate spune clar ca a denigrat oameni care ii erau adversari lui Basescu.

"Stiu ca a fost cel care a moderat dezbaterea dintre Basescu si Geoana. Mircea Geoana e aici cu mine. Amandoi ne gandim acum cine era acel impartial, acel jurnalist care trebuia sa arate Romaniei daca e mai bun Basescu sau Geoana. Tot acest puroi, toata aceasta furtuna vor iesi la suprafata in aceste zile si dupa alegeri", a continuat liderul PSD.

Mai mult, Ponta a mentionat ca, daca va fi presedintele Romaniei, ar vrea sa aduca in prim plan cat mai multe astfel de cazuri.

"Eu nu vad procesul de aflare a adevarului ca pe o razbunare. Eu nu vreau sa ma razbun", ci trebuie "aflat adevarul, spus poporului roman 'Haideti sa vedeti cine ne-a condus tara'. E un act de dreptate si responsabilitate", a mai spus Victor Ponta.

Robert Turcesu a dezvaluit, duminica, pe blog ca a fost ofiter sub acoperire. Tot pe blog, jurnalistul a publicat copii ale unui livret militar cu fotografia sa si doua state de plata.

Turcescu a vorbit, duminica seara, despre acest lucru intr-o emisiune transmisa de B1 TV. Luni, reprezentantii postului TV au anuntat ca a fost incheiata colaborarea dintre Turcescu si B1 TV.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....