Ponta: Basescu a facut declaratiile despre unirea cu Moldova dupa un pahar cu vin cu Voronin (Video)

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 10:52
4776 citiri
Ponta: Basescu a facut declaratiile despre unirea cu Moldova dupa un pahar cu vin cu Voronin (Video)
Foto: Digi 24

Presedintele Romaniei a facut declaratiile cu privire la unirea cu Republica Moldova dupa un pahar cu vin cu Vladimir Voronin, liderul PCRM, a afirmat premierul Victor Ponta joi dimineata.

"Daca s-ar dori de catre toti de acolo, evident romanii, as vota pentru. Lucrurile nu sunt in aceasta faza. Declaratiile presedintelui dupa noua ani in care nu a facut nimic pentru Republica Moldova sunt un semn sa mai dreaga busuiocul pe final de mandat.

Dupa ce noua ani nu ai facut nimic, ai ciocnit cu Voronin un pahar cu vin. S-ar putea sa dea apa la moara tocmai comunistilor din Republica Moldova. (...)

Declaratiile astea eventual ii folosesc lui Voronin", le-a spus Ponta jurnalistilor.

Presedintele Traian Basescu a sutinut ca urmatorul proiect fundamental al Romaniei, dupa aderarea la NATO si UE, trebuie sa fie unirea cu Republica Moldova.

Basescu vrea unirea cu Republica Moldova: Sangele apa nu se face! (Video)

"Toate actiunile mele fata de Moldova in cele doua mandate au fost cu gandul ca, poate, vreodata, ne vom uni. Sangele apa nu se face", a afirmat Basescu, miercuri seara, la TVR 1.

Ponta a mai mentionat joi ca Romania poate ajuta Republica Moldova facand lucruri concrete.

"Cel mai important lucru pe care il poate face Romania e sa ii sprijine in procesul de integrare europeana, sa facem lucruri concrete, gazoduct, pod, linie de autostrada, intarirea colaborariii educationale, culturale, apoi lucrurile vor veni de la sine. (...) Au nevoie de un partener, de respect in Romania", a spus Ponta.

Premierul a precizat ca la summit-ul de la Vilnius, Lituania, dintre Uniunea Europeana si sase foste republici sovietice, care incepe joi, va participa din partea Republicii Moldova premierul, nu presedintele, acesta fiind un exemplu de seriozitate.

"Moldova ne da un exemplu de seriozitate: la Vilnius merge prim-ministrul, adica cel care chiar face treaba, nu cineva care sa de-a declaratii pe final de mandat", a afirmat premierul.

C.S.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....