Ponta: Basescu intruchipeaza problemele Romaniei - coruptia si rromii

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 11:41
3998 citiri
Ponta: Basescu intruchipeaza problemele Romaniei - coruptia si rromii

Premierul Victor Ponta a salutat votul de miercuri pentru declaratia politica a Parlamentului, care cere demisia presedintelui Traian Basescu.

"Semnificatia acestor 344 de voturi este ca o majoritate covarsitoare, pentru ca nu a fost niciun vot impotriva, nimeni n-a vrut sa se solidarizeze cu Basescu cu exceptia oamenilor sai, Blaga si Udrea", a reactionat Ponta, imediat dupa votul Parlamentului.

Acesta a anuntat ca a votat pentru declaratia politica a Parlamentului "ca deputat". Este in "interesul Romaniei, cred ca castiga imaginea Justitiei, pentru interesul promovarii externe ale Romaniei (sic!), am considerat ca trebuie sa votez si am votat ca deputat pentru ceea ce e bine pentru Romania".

Parlamentul a votat pentru demisia lui Basescu - Ponta: USL traieste! LIVE

La capitolul vot, Ponta a salutat votul PNL, anuntand ca "USL traieste". "Este o majoritate absoluta a Parlamentului, apreciez votul liberalilor, azi a existat USL (...) le multumesc, cred ca vor face motiune de cenzura".

In opinia premierului, Traian Basescu intruchipeaza coruptia atat pe plan intern, cat si extern. "Presedintele tarii semneaza in continuare numirile in functie ale judecatorilor si procurorilor si prezideaza sedintele CSM. Puneti-va in seama unui procuror care trebuie sa mearga sa fie numit in functie".

Parlamentul se va reuni miercuri pentru votarea declaratiei legate de demisia lui Basescu

In plus, sustine Ponta, "zilele urmatoare, presedintele Basescu este cel care trebuie sa negocieze pentru Romania ce portofoliu vom avea, ceilalti 27 de prim-ministri care participa la Consiliul European stiu ca Romania a fost acuzata de doua probleme, coruptia si rromii, acum Basescu le intruchipeaza pe amandoua - coruptia relationata cu clanuri de crima organizata ale rromilr. Cum va imaginati ca va fi ascultat?".

Ponta crede ca, "pentru interesul Romaniei, Traian Basescu, in ciuda unui mandat ingrozitor pentru Romania, economic si politic, ar putea prin aceasta demisie sa arate ca-l intereseaza mai mult Romania decat propria persoana. Domnul Basescu a sfidat si vointa oamenilor care l-au demis in 2012, probabil va sfida si acest rezultat. Aici vorbim ca noua ani si jumatate Basescu a pus interesul personal si al familiei deasupra interesului Romaniei".

Chiar daca Basescu nu va demisiona, spune Ponta, prin votul de joi "s-au stabilit niste standarde morale pe care viitorii presedinti vor trebui sa le respecte".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Victor Ponta demisie Basescu, #Ponta deputat USL , #Traian Basescu