Ponta: Basescu nu poate sa isi spuna decat parerea personala la Consiliul European

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 22:12
2760 citiri
Ponta: Basescu nu poate sa isi spuna decat parerea personala la Consiliul European
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, marti seara, de la Washington, ca Guvernul este cel avizat sa participe la Consiliul European de joi, cu toate ca cel care va reprezenta Romania la Bruxelles este presedintele Traian Basescu.

Seful Executivului s-a bazat pe faptul ca tematica Consiliului este domeniul IT, despre care sustine ca doar reprezentantii Guvernului se pot pronunta.

"Fiecare Consiliu European are o tematica, acum este IT-ul. Guvernul a facut o strategie serioasa, referitoare la industria de IT, are vreo 300 de pagini. Presedintele nu poate sa isi spuna decat parerea personala despre IT la Consiliu.

Acesta este un domeniu atat de complicat si de tehnic, incat despre agenda digitala nu poate vorbi decat Guvernul. Traian Basescu nu mi-a cerut acest raport, dar daca vrea ii punem la dispozitie strategia, desi ma indoiesc ca o va citi doar la o cafea", spus Victor Ponta, la B1 Tv.

Totodata, intrebat daca se asteapta sa fie sunat de presedintele Traian Basescu, premierul a precizat ca nu are "orgolii de acest gen".

Basescu, pe lista participantilor la Consiliul European din 24-25 octombrie

Presedintele Traian Basescu se afla pe lista sefilor de stat si de guvern care vor participa la Consiliul European, din 24-25 octombrie.

Victor Ponta a declarat, vineri, ca i-a cerut mandat lui Traian Basescu pentru a participa la Consiliul European din 24-25 octombrie, de la Bruxelles, unde una dintre temele principale va fi agenda digitala europeana. Duminica, seful Guvernului a precizat ca nu a primit inca, pana in acea zi, un mandat pentru reuniunea de joi si vineri.

Victor Ponta a spus, totodata, ca, dupa vizita pe care o efectueaza in Statele Unite, intre 21-23 octombrie, se va opri si la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialisti europeni.

Ponta, dupa intalnirea cu Biden: L-am asigurat ca justita va fi scoasa din bataliile interne

De asemenea, vorbind de la Washington, in cadrul vizitei pe care o intreprinde in Statele Unite, dupa intalnirea cu Joe Biden, premierul a spus ca vizita sa nu inseamna neaparat o victorie ca om politic, ci mai degraba un lucru obligatoriu pentru un presedinte sau un sef de Guvern.

"Nu decide nimeni la Washington viitorul politicienilor romani. Orice presedinte si prim-ministru al Romaniei e normal sa aiba consultari daca nu anual, macar la doi ani, la Washington, la cel mai inalt nivel, sa pastreze aceste relatii, sa discute lucruri concrete si de a da un mesaj extrem de clar companiilor americane. Dupa ce se da mesajul politic, e bine sa discutam despre partea investitiilor", a mai spus Ponta, la B1 Tv.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Victor Ponta Consiliul European, #Ponta Basescu Consiliul European, #Ponta Consiliu agenda digitala, #Ponta vizita SUA , #Traian Basescu
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Au ales romanii un rost increzut premier ....