Ponta: Basescu seamana foarte tare cu Ianukovici

Duminica, 23 Martie 2014, ora 21:32
4732 citiri
Ponta: Basescu seamana foarte tare cu Ianukovici

Premierul Victor Ponta l-a asemanat pe presedintele Traian Basescu cu fostul lider ucrainean Viktor Ianukovici, apreciind, in contextul unei discutii despre situatia din Ucraina, ca "amandoi sunt capabili sa faca orice pentru a ramane la putere".

"Cred ca cel mai important lucru in 2014 pentru romani va fi urmatorul mesaj: in Romania nu o sa fie haos ca in Ucraina, desi, nu vreau sa o ia ca pe un atac, eu cred ca domnul Basescu semana foarte tare cu Ianukovici. Amandoi au stat mult la putere, sunt capabili sa faca orice pentru a ramane la putere", a spus Ponta duminica seara la Antena 3.

In acelasi context, Ponta a afirmat ca "toate tarile din jur, din ce in ce mai mult, incep sa vada Romania ca pe o tara care sta pe picioarele ei, are un statul politic si militar foarte clar".

"Vor sa stie daca suntem multumiti cu ce avem sau ii ajutam si pe ei sa mearga mai departe. E cea mai mare tara a UE din regiune. E un moment istoric in care Romania poate sa nu mai fie elevul-problema, ci sa ii invete pe ceilalti", a spus seful Guvernului.

Ponta: Ucraina, o mare oportunitate pentru ca Romania sa-si atinga un obiectiv major

De asemenea, premierul a aratat ca acest moment reprezinta o mare oportunitate pentru ca Romania sa-si atinga un obiectiv major: "reapropierea Moldovei de Europa si NATO".

" (Situatia din Ucraina - n.red.) este cel mai mare pericol de securitate pentru Romania si regiune dupa 1989. Este prima data cand ne dam seama cat de important este ca suntem in NATO, ca suntem in UE. In acelasi timp, eu vad ca este cea mai mare oportunitate pentru ca Romania sa-si atinga un obiectiv major: de a folosi acest moment politico-istoric pentru a accelera reapropierea Moldovei de Europa si NATO", a mai spus Ponta.

Potrivit premierului, "Romania nu este suficient de mare si puternica singura ca sa spuna ca rezolvam noi problema din Ucraina, dar este suficient de mare pentru a fi pentru Moldova ce a fost Germania de Vest pentru Germania de Est".

In opinia sa, cea mai potrivita solutie este ca "Romania sa sprijine in mod concret o apropiere ireversibila a Moldovei de UE".

Totusi, Ponta a sustinut ca Moldova nu poate intra in UE si NATO pana nu se rezolva problema Transnistriei.

Ponta: Basescu s-a dus la Bruxelles sa arate ca inca mai e ceva in Romania

In ceea ce priveste prezenta lui Basescu la Bruxelles, Ponta a afirmat ca unul dintre motive este faptul presedintele vrea "sa arate ca inca mai e cineva in Romania".

"Basescu are obiective personale (pentru care se afla la Bruxelles - n.red.), sa arate ca inca mai e ceva in Romania. (...) Din decembrie, gandul ca domnul Basescu nu va mai fi nici la Bruxelles, nici in alta parte, ma multumeste. (...) Va face inca multe greseli, in care isi va pune interesul personal inaintea interesului tarii", considera Ponta.

Presedintele Traian Basescu a participat joi la sedinta Consiliului European de la Bruxelles, unde s-a discutat despre situatia Ucrainei.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....