Ziare.com

Ponta: Basescu trebuia sa ceara mandat Parlamentului cand a negociat alocarea de bani de la UE (Video)

de Camelia Sisea
Marti, 08 Octombrie 2013, ora 15:35

   

Ponta: Basescu trebuia sa ceara mandat Parlamentului cand a negociat alocarea de bani de la UE (Video)
Premierul Victor Ponta a prezentat in Parlament planul de cheltuire a banilor europeni pentru perioada 2014-2020, ocazie cu care a afirmat ca si presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa negocieze sumele alocate Romaniei pentru aceasta perioada tot in baza unui mandat al legislativului.

"Cred ca este un semn de normalitate, orice decizie importanta pentru tara poate fi luata de guvern in urma informarii, sprijinului pe care il obtine in Parlament. Si atunci cand reprezentantul Romanei, in speta presedintele, au negociat sumele alocate pentru Romania, ar fi trebuit sa faca acest lucru in baza unui mandat din partea dumneavoastra", a spus Victor Ponta marti.

Potrivit premierului, Romania "a fost evidenta defavorizata" in exercitiul bugetar multianual al UE pentru perioada 2014-2020, in raport cu tarile vecine. Bugetul acordat Romaniei in cadrul financiar multianual al Uniunii Europene 2014-2020 este de 43 de miliarde de euro.

Ponta a precizat ca aceste sume vor fi folosite in primul rand pentru atenuarea gravelor discrepante dintre diferitele zone ale tarii, pentru dezvoltarea infrastructurii si pentru continuarea proiectelor autoritatilor locale.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

"Desi ceva a inceput foarte prost, a fost infirmata regula lui Murphy: nu s-a terminta si mai prost, ci dimpotriva, activitatea de absobtie reprezinta in prezent un pariu castigat", a adaugat premierul.

Toate programele europene sunt deblocate

De asemenea, Ponta a anuntat ca platile de la UE prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) au fost deblocate, ceea ce inseamna ca in prezent toate programele sunt deblocate si se transmit cereri la CE

Conform premierului, rata de absorbtie a crescut de la 7% in mai 2012 la 24%.

"Romania poate sa spuna ca in sfarsit are un pariu castigat dupa atat de multe pariuri pierdute", a spus acesta.

Ponta a amintit ca in acest an Comisia Europeana a rambursat Romaniei doua miliarde de euro. De asemenea, guvernul a imprumutat 6 miliarde de lei de la Trezoreria statului. Potrivit prim-ministrului, acesti bani s-au dus la autoritatile locale - pentru finalizarea proiectelor incepute, la sindicate, universitati, studenti care au accesat POSDRU, firme IT, principalii constuctori.

Doar trei ministere cu Autoritati de Management

Premierul a mai anuntat ca au fost stabilite atributii de autoritate de management numai la nivelul a trei ministere, respectiv Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a prezentat Parlamentului in detaliu Acordul de Parteneriat 2014-2020 pentru atragerea fondurilor europene in viitoarea perioada de programare.

"Prima versiune a Acordului de parteneriat 2014-2020 stabileste modalitatea in care vor fi concentrate investitiile din Fondurile Europene Structurale si de Investitii in viitoarea perioada de programare pentru a promova competitivitatea, convergenta si cooperarea, in vederea incurajarii obtinerii unei dezvoltari inteligente, bazate pe crestere economica si incluziune sociala", se arata in documentul transmis Ziare.com, aceasta fiind prima varianta a Acordului de Parteneriat.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1441 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

!!!!

acum inteleg de ce pe listele de deputati sint numai prosti usor de manevrat
cu o masa de prosti care voteza cum le dicteaza seful , e usor sa ei decizii care nu te vor afecta mai tirziu in instanta
interesant

 

Inainte de '89 aveam o vorba..

Le spuneam prietenilor ca daca-mi aduc un ziar in care nu scrie nimic de ceausecu le dau 1000 lei.Acum o sa le spun sa-mi arate un interviu,discurs,etc in care Ponta nu pronunta numele Basescu.Obsesia ramane...obsesie.

 

Baietas, daca nu era Basescu, nu aveai nici atata, Parlamentul tau,

e ZERO! Tu ai reusit numai sa tragi Romania inapoi...ca si acum.

 

pai mai cocalarule da'n chitila....

constitutia e destul de clara! tu, pm al rrromanicii uslamiste esti tras la raspundere de parlament ca esti numit, nu ales! presedentia este institutie de drept, care nu se subordoneaza nimanui, decat in cazuri exceptionale-tradare sau incalcarea grava a constitutiei!presedintele este ales, nu numit ca tine coca',si nu se supune decat...legii, nu parlamentului uslamist! eu nu stiu ce dreaku ai invatat tu la facultatea de drept, probabil ca doar copy-paste, ca asta e elementar!

 

Sa "soarba".

Mai intai sa dovedeasca ca poate sa "soarba" acele fonduri si apoi sa se planga de insuficientza si defavorizare.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor