Ponta cere pe 12 iunie sprijinul Parlamentului pentru a ne reprezenta la Bruxelles

Marti, 29 Mai 2012, ora 14:25
4748 citiri
Ponta cere pe 12 iunie sprijinul Parlamentului pentru a ne reprezenta la Bruxelles
Foto: Arhiva

Birourile Permanente ale Parlamentului au decis marti ca premierul Victor Ponta se poate adresa plenului reunit pe 12 iunie la ora 15, ca raspuns la solicitarea oficiala adresata de seful Guvernului in urma cu cateva zile.

In scrisoarea adresata conducerii Parlamentului, Ponta cere doar sa faca o declaratie oficiala in forul legislativ, potrivit articolului 107 din Constitutie. Ce va contine mesajul sau adresat senatorilor si deputatilor nu este deocamdata cunoscut, dar este de asteptat ca parlamentarii USL sa profite de ocazie si sa supuna la vot o hotarare a Parlamentului prin care, intr-o forma sau alta, sa decida ca Romania va fi reprezentanta la Bruxelles de premier, nu de presedinte ca in ultimii ani.

Senatorul PDL Radu Berceanu le-a declarat jurnalistilor prezenti la Palatul Parlamentului ca, in opinia sa, forul legislativ nu are o asemenea menire, de a "arbitra" astfel de dispute.

"Probabil s-au gandit la o metoda prin care, oarecum implicit, sa sugereze asa ceva(...) Or sa incerce sa strecoare in hotarare ceva care sa duca inspre aceasta idee. Dar personal nu vad cum ar putea Parlamentul sa faca pe arbitrul intr-o astfel de chestiune", a mai spus Berceanu, exprimandu-si inca o data convingerea ca USL "va incerca" sa faca ceva pentru ca Victor Ponta sa isi atinga scopul.

"Eu nu cred ca putem sa adoptam o astfel de hotarare. Parlamentul are o menire cat se poate de limpede si in Constitutie e foarte clar stipulata(...) nu poate sa vina sa spuna cine a fost mai intai, oul sau gaina. Aceasta problema e rezolvata in Constitutie. Cine nu intelege eventual se adreseaza Curtii Constitutionale, dar nu Parlamentului", a mai declarat Radu Berceanu.

#Ponta delcaratie Parlament Bruxelles, #Ponta Bruxelles Basescu , #Traian Basescu