Ponta compara dosarul de la Evidenta Populatiei cu scandalul plagiatului

Luni, 06 August 2012, ora 23:10
2480 citiri
Ponta compara dosarul de la Evidenta Populatiei cu scandalul plagiatului

Premierul Victor Ponta a comparat urmarirea penala a chestorului Constantin Manoloiu cu aparitia acuzatiilor de plagiat la adresa sa, ambele evenimente pornind de la afirmatii ale lui Traian Basescu.

Intrebat cum isi explica faptul ca seful de la Evidenta Populatiei, chestorul Constantin Manoloiu, este urmarit penal la scurt timp dupa o referire publica a lui Traian Basescu la adresa sa, Ponta a corelat acest fapt cu afirmatia lui Traian Basescu ca el e dottore inainte de izbucnirea scandalului legat de plagiatul premierului.

"Cand dl presedinte Basescu m-a facut dottore, intr-o saptamana s-au miscat lucrurile, acum cu dl Manoloiu s-au miscat mai repede. Eu vreau sa spun un singur lucru, dincolo de nefirescul situatiei in care orice om care il nemultumeste pe Traian Basescu are imediat un necaz.

Toti oamenii amenintati de Traian Basescu, incepand cu cei 8,5 milioane de romani care au votat pentru ca ei au fost primii amenintati de dl presedinte Basescu ca sunt complici la lovituri de stat, toti acei oameni, toate institutiile care sunt supuse in aceste zile presiunilor si amenintarilor, sunt convins ca ati remarcat ce acuzatii si ce limbaj au fost aduse de grupul de interese din jurul presedintelui suspendat catre CCR, toate aceste institutii, toate aceste persoane nu trebuie sa se teama", a declarat Ponta.

Seful de la Evidenta Persoanelor, urmarit penal pentru abuz in serviciu

Procurorii ICCJ au dispus, luni, inceperea urmaririi penale fata de seful Drectiei de Evidenta a Persoanelor din MAI, chestorul Constantin Manoloiu, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, informeaza PICCJ intr-un comunicat.

In 3 august, Traian Basescu declara ca amanarea deciziei CCR "a fost generata de un chestor" care "a mintit inainte de organizarea referendumului, ori ieri" si i-a transmis acestuia sa tina cont in lumina cazului Nastase ca functionarii platesc mai scump decat politicienii.

"Deci este clar ca Ioan Rus a dat o dispozitie pe data de 2, dupa ce, pe 1, ca de altfel si inainte de desfasurarea referendumului, daduse dispozitie sa dea cifra corecta. Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispozitia sa blocheze decizia Curtii Constitutionale. Si, atunci, chestorul-sef cu evidenta populatiei n-a facut decat sa se execute.

Numai ca Ioan Rus si chestorul trebuia sa stie un lucru: au vazut cazul Adrian Nastase, cand cel care a dat dispozitia si a fost beneficiar, omul politic, a primit doar doi ani de inchisoare, pe cand functionarii care au executat fapta ilegala au primit cinci, sase, sapte ani. Deci eu cred ca domnul chestor n-a invatat nimic din cazul Nastase", a sustinut Basescu.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...