Ponta contraataca: Noi vrem sa muncim, Basescu nu ne lasa. Pune pile pentru sponsorii sai

Miercuri, 21 August 2013, ora 14:24
5637 citiri
Ponta contraataca: Noi vrem sa muncim, Basescu nu ne lasa. Pune pile pentru sponsorii sai
Foto: B1 TV

Dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca Guvernul a actionat impotriva agricultorilor prin eliminarea certificatelor de depozit, premierul Victor Ponta l-a acuzat pe acesta ca "pune pile pentru sponsorii sai din agricultura".

"Presedintele pune pile pentru sponsorii sai. Lasati-i pe Radulescu (Adrian Radulescu, consilier prezidential - n.red.) si pe ceilalti sa se planga. Cu cat este mai suparat (presedintele Traian Basescu - n.red.) cu atat mai bine", a spus premierul cu ocazia sedintei de guvern de miercuri.

Reactia lui Ponta vine dupa ce presedintele, care a participat la evenimentul "Ziua Cercetarii Procera", desfasurata la Fundulea, judetul Calarasi, a declarat ca, eliminand certificatele de depozit, Guvernul a actionat impotriva agricultorilor, acestia fiind obligati acum sa vanda productia.

Seful statului a mai mentionat posibilitatea existentei unei intelegeri de tip cartel intre companiile straine care achizitioneaza produse agricole de la noi.

Basescu, atac la guvern: Saboteaza grav agricultorii. De ce nu investigheaza nimeni cartelul?

In cadrul sedintei de guvern de miercuri s-a precizat ca certificatele de depozit au fost suspendate cand presedintele comisiei era Adrian Radulescu - actual consilier prezidential

"Noi vrem sa muncim, dar presedintele nu ne lasa"

Basescu: Ponta nu-mi raspunde la telefon. E suparat pe viata!

De asemenea, premierul a replicat la afirmatiile presedintelui potrivit carora acesta nu ii mai raspunde la telefon: "Din pacate, ne-am cam intors la 2012, noi vrem sa muncim, dar presedintele nu ne lasa. Nu ne lasa nici la Transporturi, nici la Agricultura, ne-am obisnuit. Cum a fost in 2012 o sa fie si 2013, si 2014 si gata. Eu zic sa fim mai putin atenti la sabotajele astea institutionale.

Relatii institutionale am foarte bune, oficial mi se trimit documente, raspund oficial tot la documente. La telefon nu vorbesc cu oamenii neseriosi. Nu m-am asteptat sa foloseasca o replica celebra 'Nu vrea sa vorbeste cu noi'".

Bugetul si acordul cu FMI, in fata Parlamentului

Tot la sedinta de miercuri, Victor Ponta a reiterat ideea de a prezenta acordul cu Fondul Monetar International Parlamentului, dar si bugetul pe 2014.

"Am adresat in numele USL o invitatie la dialog si cu grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal despre bugetul pe 2014 si acordul cu Fondul Monetar International", a spus Ponta.

Potrivit premierului, luni ar trebui sa fie numit un nou ministrul la Transporturi.

Ponta: Saptamana viitoare vreau ministru la Transporturi sa se ocupe de CFR Marfa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#Ponta Basescu pile agricultura , #Traian Basescu