Ponta: Cu siguranta Basescu ma va pune premier si la iarna

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 20:43
4826 citiri
Ponta: Cu siguranta Basescu ma va pune premier si la iarna

Victor Ponta a sustinut, luni, ca presedintele Traian Basescu il va numi din nou in functia de premier, daca USL va obtine majoritatea la alegerile parlamentare din decembrie.

"Daca USL va obtine 50 la suta plus unu, evident ca voi fi premier. Presedintele Basescu a mai spus ca nu ma va numi niciodata premier, ma bazez pe precedente. Domnul presedinte Basescu a spus de foarte multe ori ca nu ma va propune premier si m-a propus.

Sunt absolut convins ca, daca USL-ul va obtine 50 la suta, vom avea primul-ministru, e normal lucrul acesta si e democratic si nimeni nu se gandeste la o alta varianta. Daca nu vom avea 50 la suta, ori vom forma noi o majoritate cu alte partide, nu cu PDL, ori vor forma celelalte formatiuni reprezentate in Parlament", a declarat presedintele PSD, la Palatul Parlamentului, la finalul unei reuniuni cu grupurile USL.

Acesta si-a exprimat regretul ca legea electorala a ramas intr-o formula gresita, care va permite sa intre in Parlament, pe locul al doilea, Partidul Poporului - Dan Diaconescu.

Ponta: PP-DD va fi principalul partid de opozitie al USL

"Pe baza legii acesteia, care a ramas intr-o formula gresita, o lege care dupa 2008 si-a dovedit, ca sa spun asa punctele slabe, care a ramas din pacate in aplicare pentru ca PDL a contestat orice schimbare la Curtea Constitutionala, pe baza acestei legi, daca imi pot permite o predictie pe baza datelor pe care le avem, USL va avea majoritatea absoluta in viitorul Parlament, (...) iar al doilea grup parlamentar dupa noi va fi Partidul Poporului.

Daca PDL asa si-a dorit... Eu nu cred ca si-a dorit asta, dar cred ca trebuia sa gandeasca mai bine atunci cand a contestat legea corecta pe care noi am propus-o aceea - cine castiga colegiul merge in Parlament. USL lua probabil mai multe mandate, dar si PDL lua mai multe mandate decat prin vot proportional. Iar PP-DD nu ar fi luat cel mult decat un mandat sau doua", a spus premierul, care a reamintit ca, potrivit deciziei CCR, nu se mai poate modifica nimic inainte cu sase luni de alegerile parlamentare.

Intrebat despre afirmatiile facute duminica seara la un post tv de fostul ministru de Interne, Ioan Rus, care a acuzat existenta unor presiuni in privinta referendumului din 29 iulie, premierul a invocat decizia CCR si a apreciat ca discutiile pe aceasta tema "vor continua foarte mult de acum inainte".

"Eu am urmarit tot ceea ce a spus dl Rus ieri. (...) Ideea este urmatoarea: decizia CCR este cea pe care o cunoasteti. Cat de dreapta sau de nedreapta este, discutiile vor continua foarte mult timp de acum inainte. Important este ca obligatia mea ca prim-ministru este sa spun ce vom face pana la alegeri. Ca lider politic, spun evident ceea ce trebuie sa faca guvernul USL in perioada 2013 - 2016. Eu am discutat cu ministrii mei foarte des, nu stiu exact la ce va referiti", a spus Ponta.

Nu in ultimul rand, el a dorit sa-i ureze in fata jurnalistilor "La Multi Ani" presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care a implinit pe 3 septembrie 45 de ani.

"Ma bucur ca un om tanar ocupa aceasta functie importanta, dar mai mult decat faptul ca e tanar, e un om care stie ce inseamna Parlament si care are suficienta inteligenta sa inteleaga ca Camera Deputatilor este o institutie foarte importanta si serioasa. Si sunt convins ca o va conduce mult mai bine decat a fost condusa in ultima perioada", a subliniat presedintele PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ponta premier Basescu alegeri, #Ponta premier alegeri parlamentare, #Basescu alegeri parlamentare , #Traian Basescu
Comentarii