Ponta: Daca avem majoritate, Basescu ma pune premier, nu suntem dictatura sud-americana

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 20:47
2925 citiri
Ponta: Daca avem majoritate, Basescu ma pune premier, nu suntem dictatura sud-americana

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat sambata, la Suceava, ca presedintele Traian Basescu va respecta votul romanilor de la alegerile parlamentare, pentru ca Romania nu e o dictatura sud-americana, iar daca USL va obtine majoritatea absoluta el va fi premier in continuare.

Intrebat daca se asteapta ca Traian Basescu sa nu-l nominalizeze in functia de premier, Victor Ponta a spus ca cel mai bun raspus va fi dat de electorat la alegerile parlamentare.

"Daca oamenii voteaza majoritatea absoluta pentru USL, acela este cel mai bun raspuns pentru domnul presedinte, iar domnia sa sigur va respecta, ca doar nu suntem o dictatura sud-americana. Stiti, si Ceausescu spunea ca el stie mai bine, iar poporul greseste. Eu nu cred ca domnul Basescu o sa ne spuna ca poporul a gresit si el stie mai bine, ca nu are cum sa stie mai bine si nimeni nu va accepta acest lucru", a spus Ponta.

El a mentionat ca toti liderii europeni au spus un lucru foarte clar ca vor stabilitate pentru Romania si vor respectarea principiilor democratice si respectarea votului oamenilor.

Daca oamenii nu ne voteaza pe noi, daca il voteaza pe domnul Blaga, pe domnul Videanu, atunci o sa fie Videanu sau Blaga prim-ministru. Daca oamenii voteaza USL majoritate absoluta in Parlament, e o decizie pe care nimeni si nimic nu o poate schimba", a spus liderul PSD.

El a reamintit ca mii de oameni au votat la congresele PSD, PNL si PC desemnarea lui ca prim-ministru din partea USL.

"Acolo, cateva mii de oameni au votat, nu sa fie un prim-ministru de la PSD, ci m-au votat pe mine, Victor Ponta, si liberalii si conservatorii. Tot acolo, am votat noi, social-democratii, nu sa fie un liberal candidat la presedintie, ci Crin Antonescu sa fie. Nu se poate schimba aceasta decizie nici daca vreau eu, nici daca vrea domnul Antonescu, nici daca vrea domnul Constantin, pentru ca asa au votat cateva mii de oameni, reprezentand, practic, cele trei partide. Restul sunt soparle de campanie", a spus Ponta.

Despre rezultatul negocierilor lui Basescu la Consiliul European: Omul a infrant

In alta ordine de idei, Ponta a spus ca la negocierile de la Bruxelles presedintele Traian Basescu a negociat in sensul ca nu s-a ajuns la niciun acord si ca "omul a infrant".

Intrebat, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza rezultatul negocierilor purtate de presedintele Traian Basescu in cadrul Consiliului European privind bugetul UE 2014-2020, Ponta a raspuns ca "a infrant".

"Omul a infrant. A negociat in sensul ca nu s-a ajuns la niciun acord", a spus Ponta.

El a aratat insa ca presedintele a inteles ca trebuie sa se consulte cu Guvernul si Parlamentul asa cum fac si ceilalti lideri europeni.

"Domnul presedinte Basescu trebuie sa reinvete ca Guvernul si Parlamentul nu sunt angajatii domniei sale. Si a invatat de data asta. Ne-am consultat si la Bruxelles, am avut pozitii comune si e inspre binele Romaniei acest lucru", a spus Ponta.

Summitul Consiliului European dedicat bugetului multianual al Uniunii Europene s-a incheiat vineri dupa-amiaza, fara a se ajunge la un acord.

Reuniunea sefilor de stat si de guvern din cele 27 de state membre UE incepuse joi seara, la Bruxelles, fiind dedicata in principal bugetului multianual al Uniunii pentru perioada 2014 - 2020. Liderii europeni reluasera vineri dimineata lucrarile, dupa o serie de intrevederi bilaterale care au avut loc joi si au fost urmate de summit. Dar nu au reusit sa depaseasca divergentele privind bugetul plurianual si distribuirea fondurilor. Premierul Marii Britanii, David Cameron, declara vineri dimineata ca nu existau "progrese suficiente".

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...