Ponta: Daca nu mergeam eu la Bruxelles, scaunul Romaniei ramanea neocupat

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 22:22
5176 citiri
Ponta: Daca nu mergeam eu la Bruxelles, scaunul Romaniei ramanea neocupat
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a comentat, duminica seara, prezenta sa la Bruxelles, subliniind ca daca nu ar fi participat el la lucrarile Consiliul European, "scaunul Romaniei ramanea neocupat dintr-un soi de ambitie a presedintelui Traian Basescu".

"Nu am discutat cu Traian Basescu, dar am discutat cu presedintele si miercuri seara inainte sa plec la Bruxelles, si joi, cand am ajuns la Bruxelles. I-am zis 'domnul presedinte, hai sa cautam o solutie, eu am votul Parlamentului, dumneavoastra decizia CCR, pe care eu nu o contest.

Joi eu eram la Bruxelles pentru intalnirea cu liderii socialisti si i-am zis 'domnul presedinte, dati-mi un mandat institutional'. N-a fost o discutie prea placuta, dar e normal", a declarat Ponta, la Antena 3, adaugand ca "daca nu mergeam eu la Consiliu, scaunul Romaniei ramanea neocupat dintr-un soi de ambitie a lui Traian Basescu".

Basescu: Ponta nu are mandat pentru reprezentarea Romaniei la Bruxelles

Acesta a metionat ca "am fost foarte bine primit la Bruxelles, inclusiv de cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Eu voi merge la Parlament pentru a explica ce am decis la Bruxelles. Merkel a mers in Parlamentul german inca de vineri pentru a explica ce s-a intamplat la Consiliu".

"Pana acum se vorbea de austeritate si de disciplina, acum s-a adoptat un pact de crestere economica si de creare de locuri de munca. Daca nu devenim din nou competitivi, pierdem batalia cu celelate tari. Masurile de crestere economica nu se fac din fondurile europene ale celor care nu le-au cheltuit. Romania era pe ultimul loc si se pusese problema sa ne ia banii. Or, s-a stabilit ca nu ne vor lua banii, iar fondurile din anvelopa Romaniei vor putea chiar fi intersanjabile, adica transferate unde aveam nevoie", a continuat Victor Ponta.

Din punctul de vedere al premierului, Polonia si Romania, "prin istoria lor si prin dimensiunea lor, pot construi un fel de axa asa cum este cea Franta - Germania".

"Avem facilitati ale scutului antiracheta, suntem impreuna in UE si inclusiv conflictul dintre presedinte si premier, cele doua tari se aseamana", a continuat prim-ministrul.

Ponta: Daca Basescu nu va veni azi, voi reprezenta Romania la Consiliu

Ponta a mai anuntat, ca, luni, il va informa in scris pe presedintele Traian Basescu despre concluziile reuniunii Consiliului European, urmand ca luni seara sa convoace si Guvernul in sedinta, pentru a-i informa si pe ministri pe aceeasi tema.

Cu toate ca CCR a decis, miercuri, ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa mearga la Consiliul European, premierul Victor Ponta s-a imbarcat, joi dimineata, in avionul spre Bruxelles. Ajuns in Belgia, prim-ministrul a primit din partea lui Mihnea Motoc, ambasadorul Romaniei la UE, legitimatia de acces pentru lucrarile Consiliului European.

Intr-o conferinta sustinuta la Palatul Cotroceni, joi dupa amiaza, presedintele Traian Basescu a vorbit despre situatia creata in urma participarii lui Victor Ponta la lucrarile Consiliului European, aratand ca a fost impiedicat sa isi exercite atributiile de sef de stat si precizand ca Victor Ponta nu are un mandat sa reprezinte Romania.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Ponta Basescu scandal Bruxelles, #Ponta Romania scaun Consiliu, #Ponta Basescu CCR Bruxelles , #Traian Basescu