Ponta, de acord cu Tariceanu privind suspendarea lui Traian Basescu

Joi, 21 August 2014, ora 20:47
7333 citiri
Ponta, de acord cu Tariceanu privind suspendarea lui Traian Basescu
Foto: B1 Tv

Premierul Victor Ponta a declarat ca ar putea lua in calcul o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, ipoteaza enuntata joi in spatiul public de catre presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Domnul Tariceanu a spus ca nu trebuie sa asistam pasivi daca domnul Basescu va continua sa incalce Constitutia, ca nu conteaza faptul ca mai are trei luni sau trei zile de mandat si sunt de acord cu tot ce a spus domnul Tariceanu. Daca se va incalca Constitutia, putem foarte bine si avem obligatia sa aplicam prevederile constitutionale", a declarat premierul, prezent la Tulcea pentru o intalnire a liderilor PSD.

Tariceanu cere suspendarea lui Basescu, dar recunoaste ca nu mai e timp "fizic"

De asemenea, Victor Ponta a comentat si intalnirea de miercuri, de la Palatul Cotroceni, dintre Traian Basescu si prezidentiabilul PMP, Elena Udrea.

"Asta cu intalnirea, Curtea Constitutionala i-a dat voie sa faca campanie electorala. Aici cred ca e vorba de altceva, ca profilul prezidential, eu va pot spune de azi, daca voi fi presedintele Romaniei niciodata nu veti vedea intalnire cu PSD la Palatul Cotroceni. Pot sa ma vad cu colegii din PSD. Cu ei ma pot vedea in viata privata, la un loc privat, la Palatul Cotroceni presedintele are intalniri cu partidele, cu Guvernul, nu cu prietenii politici folosind locatia prezidentiala", a adaugat Victor Ponta.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cere o noua suspendare a presedintelui Traian Basescu, dupa declaratiile acestuia de miercuri seara, de sustinere a Elenei Udrea la alegerile prezidentiale.

" (...) Chiar daca timpul ramas pana la data primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale nu permite fizic derularea intregii proceduri pentru demiterea lui Traian Basescu, cred ca fortele politice care tin la respectarea Constitutiei trebuie sa fie pregatite in orice moment pentru initierea suspendarii de catre Parlament a Presedintelui Romaniei", a transmis Tariceanu, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta suspendare Basescu, #Basescu Udrea intalnire Cotroceni, #Tariceanu cere suspendare Basescu , #Traian Basescu