Ponta, despre contestarea Legii referendumului la CCR: Basescu abuzeaza, e Gica Contra

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 23:15
3460 citiri
Ponta, despre contestarea Legii referendumului la CCR: Basescu abuzeaza, e Gica Contra
Foto: Arhiva

Prim-ministrul Victor Ponta considera drept un abuz si o bataie de joc faptul ca presedintele Traian Basescu a contestat la Curtea Constitutionala Legea referendumului.

"Domnul Basescu abuzeaza si isi bate joc de oameni. Genul asta de acte de sabotaj nu cred ca il ajuta cu nimic pe domnul Basescu. Pana la urma, el pleaca la anul, asta e singura certitudine, ca pleaca domnul Basescu. Restul, cine va fi presedinte, cvorumul la referendum ramane sa vedem.

Basescu e Gica Contra. Daca noi spuneam sa fie cvorumul 50 la suta, zicea el sa fie 30. E stilul 'Daca nu poate sa mai conduca, macar sa ne incurce pe toti'", a declarat premierul, luni seara, la Romania Tv.

Acesta a afirmat ca promulgarea legii in limita legala, la inceputul lunii noiembrie, ar insemna ca s-ar incheia perioada de un an pana la alegerile prezidentiale din anul 2014, timp in care cvorumul nu poate aplicat, astfel ca referendumul pentru modificarea Constitutiei ar putea avea loc in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale din toamna anului viitor.

"La inceputul lui noiembrie 2014 suntem in grafic pentru ca referendumul pentru modificarea Constitutiei sa fie organizat in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale", a mai spus Victor Ponta.

Basescu contesta Legea referendumului la Curtea Constitutionala: nu vrea prag de validare de 30%

Presedintele Traian Basescu a contestat, sambata, Legea referendumului, printr-o sesizare trimisa presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean.

Presedintele contesta pragul de participare de 30% pentru validarea unui referendum, stabilt in Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului si sustine ca singura varianta constitutionala este cea a unui prag de validare de 50% plus unu.

Legea de modificare prevede ca "Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente" si "Rezultatul referendumului este validat daca optiunile valabil exprimate reprezinta cel putin 25% din cei inscrisi pe listele electorale permanente".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta Basecu Lege referendum, #Ponta contestatie Lege referendum, #Basescu contestatie Lege referendum, #Lege referendum contestata CCR, #prag referendum CCR , #Traian Basescu