Ponta, despre creditul Ioanei Basescu: Adrian Vasilescu a vorbit, asa, ca prieten

Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 17:02
1802 citiri
Ponta, despre creditul Ioanei Basescu: Adrian Vasilescu a vorbit, asa, ca prieten

Premierul Victor Ponta a fost ironic la adresa consilierului BNR Adrian Vasilescu care anuntase ca s-a uitat pe contractul facut public de Ioana Basescu si creditul contractat de la BNR pare in regula.

"Domnia sa si-a exprimat o parere personala, lucru pe care il apreciez foarte tare, parerile personale sunt importante. In acelasi timp, domnia sa a vorbit asa, ca prieten. In acelasi timp, a anuntat ca Banca Nationala, conform legii, va face un control si va anunta rezultatele controlului", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Consilierul guvernatorului BNR: Am citit creditul Ioanei Basescu, este in regula

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, vineri, ca, la o prima lectura, contractul dintre fiica presedintelui, Ioana Basescu, si CEC Bank nu contine nicio ilegalitate.

"Nu l-am analizat, l-am citit. Nimeni de la BNR, in afara de directia de supraveghere, nu are dreptul sa se uite intr-un contract de credite si nimeni nu are dreptul sa faca comentarii. Eu am spus ca am primit de la presa acest contract care a fost facut public de doamna Ioana Basescu. Am spus ca eu l-am citit si mie, ca jurist, mi se pare in regula", le-a spus Vasilescu jurnalistilor.

"Am zis ca mi s-a parut, pentru ca s-ar putea sa fie lucruri care nu sunt in regula sau sa fie toate lucrurile in regula", a subliniat Vasilescu.

Adrian Vasilescu a mentionat ca a primit o adresa la MF, in care ministerul solicita o comisie de ancheta "care sa ia la bani marunti acest contract si sa vada despre ce este vorba".

"De asemenea, s-a stabilit ca va fi o analiza parlamentara, moment in care BNR a gandit nevoia de a face o inspectie de conformitate, sa nu apara un risc de ilegalitate. Acum, BNR va urmari si un alt risc, si va face o inspectie, in sensul de a vedea in ce masura acest contract este in conformitate cu normele legale si in ce masura nu exista un risc reputational pentru aceasta banca. Problema respectiva a fost dezbatuta in toata presa si in acest context ne-am gandit care ar fi riscul reputational", a adaugat consilierul BNR.

Joi, oficialii BNR au decis demararea unei anchete la CEC pentru a verifica in ce conditii a fost acordat creditul Ioanei Basescu pentru achizitia terenurilor din judetul Calarasi.

Astfel, BNR va demara incepand de luni un control la CEC Bank, control al carui rezultat este asteptat in jurul datei de 9 decembrie.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....