Ponta, nemultumit de decizia CCR pe Rompetrol: Compania e in pericol sa intre in insolventa

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 17:30
3385 citiri
Ponta, nemultumit de decizia CCR pe Rompetrol: Compania e in pericol sa intre in insolventa
Foto: Gov

Prim-ministrul Victor Ponta a criticat, vineri, faptul ca magistratii CCR au declarat neconstitutionala Legea Rompetrol, adaugand insa ca nu isi permite sa faca niciun comentariu... in afara de cel privind efectele asupra investitorilor straini.

"Legea Rompetrol a fost adoptata de doua ori de Parlament, trimisa de Basescu. CCR a zis in vara ca este constitutionala, ieri (joi - n.red.) a zis ca este neconstitutionala.

Nu imi permit sa fac niciun comentariu... care este seriozitatea pe care o putem transmite investitorilor straini", a spus premierul, in cadrul unei conferinte de presa.

CCR ii da dreptate lui Basescu: Legea pe memorandumul cu Rompetrol, neconstitutionala (Video)

Acesta a facut referire si la presedintele Traian Basescu: "Ne ataca proiectele pana cand reuseste sa le declare neconstitutionale".

Prim-ministrul a adaugat ca veniturile la buget "sunt puse in pericol de o batalie politica pe care presedintele tarii o da cu Guvernul si cu Parlamentul".

"Imi doresc foarte mult ca pericolul inchiderii unei mari companii in Romania, pierderii locurilor de munca si a prejudiciului pe care Guvernul trebuie sa il plateasca sa fie indepartat.

(...) Compania este in pericol sa intre in insolventa, cum intra si altii in insolventa, sa nu isi mai plateasca nicio taxa", a mai spus Victor Ponta.

Basescu ataca memorandumul Rompetrol: A facut sesizare la CCR

Dupa ce premierul si-a aratat nemultumirea referitoare la faptul ca "aceiasi judecatori CCR" au declarat neconstitutionala Legea Rompetrol, dupa ce in vara o declarasera constitutionala, o jurnalista prezenta in sala i-a atras atentia ca, atunci cand CCR a declarat legea constitutionala, a fost pe alt articol decat atunci cand ea a fost declarata neconstitutionala.

"Nu inteleg", a spus prim-ministrul. "Eu nu am aflat ce a spus Curtea ca a fost neconstitutional (joi - n.red.) ", a completat acesta.

CCR a respins sesizarea Opozitiei privind memorandumul cu Rompetrol

Legea de aprobare a Memorandumului de intelegere intre statul roman si Rompetrol, pe care presedintele Traian Basescu a contestat-o la Curtea Constitutionala, a fost declarata, joi, neconstitutionala. CCR a admis astfel sesizarea facuta de seful statului.

Curtea Constitutionala a respins, pe 26 iunie, cu majoritate de voturi, obiectia de neconstitutionalitate asupra legii privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si Rompetrol, formulata de Opozitie. Ulterior, pe 2 iulie, presedintele Traian Basescu a semnat cererea de reexaminare a legii, pe care a retrimis-o Parlamentului. Ultima sesizare facuta de seful statului a fost facuta pe 23 octombrie.

Eveniment Quarterly Report

Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Sebastian Burduja, despre piaţa de energie regenerabilă: „Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect”
Investitorii serioşi sunt incomodaţi de cei care nu joacă în mod corect în piaţa de energie regenerabilă, iar specula cu terenuri a devenit un fenomen în România, a afirmat joi, 21...
Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Interzicerea cumulului pensie-salariu de la stat, o nouă amânare la CCR. Legea a trecut în luna iunie de Parlament
Curtea Constituţională a amânat joi, 2 septembrie, pentru a doua oară o decizie privind legea cumulului pensie-salariu, pentru data de 3 octombrie, după o primă amânare pe 26 iulie. ÎCCJ a...
#Victor Ponta Basescu Lege Rompetrol, #Ponta Basescu lege CCR, #Ponta CCR lege neconstitutionala, #Ponta Basescu atac lege CCR , #Traian Basescu