Ponta, nemultumit de decizia CCR pe Rompetrol: Compania e in pericol sa intre in insolventa

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 17:30
3354 citiri
Ponta, nemultumit de decizia CCR pe Rompetrol: Compania e in pericol sa intre in insolventa

Prim-ministrul Victor Ponta a criticat, vineri, faptul ca magistratii CCR au declarat neconstitutionala Legea Rompetrol, adaugand insa ca nu isi permite sa faca niciun comentariu... in afara de cel privind efectele asupra investitorilor straini.

"Legea Rompetrol a fost adoptata de doua ori de Parlament, trimisa de Basescu. CCR a zis in vara ca este constitutionala, ieri (joi - n.red.) a zis ca este neconstitutionala.

Nu imi permit sa fac niciun comentariu... care este seriozitatea pe care o putem transmite investitorilor straini", a spus premierul, in cadrul unei conferinte de presa.

CCR ii da dreptate lui Basescu: Legea pe memorandumul cu Rompetrol, neconstitutionala (Video)

Acesta a facut referire si la presedintele Traian Basescu: "Ne ataca proiectele pana cand reuseste sa le declare neconstitutionale".

Prim-ministrul a adaugat ca veniturile la buget "sunt puse in pericol de o batalie politica pe care presedintele tarii o da cu Guvernul si cu Parlamentul".

"Imi doresc foarte mult ca pericolul inchiderii unei mari companii in Romania, pierderii locurilor de munca si a prejudiciului pe care Guvernul trebuie sa il plateasca sa fie indepartat.

(...) Compania este in pericol sa intre in insolventa, cum intra si altii in insolventa, sa nu isi mai plateasca nicio taxa", a mai spus Victor Ponta.

Basescu ataca memorandumul Rompetrol: A facut sesizare la CCR

Dupa ce premierul si-a aratat nemultumirea referitoare la faptul ca "aceiasi judecatori CCR" au declarat neconstitutionala Legea Rompetrol, dupa ce in vara o declarasera constitutionala, o jurnalista prezenta in sala i-a atras atentia ca, atunci cand CCR a declarat legea constitutionala, a fost pe alt articol decat atunci cand ea a fost declarata neconstitutionala.

"Nu inteleg", a spus prim-ministrul. "Eu nu am aflat ce a spus Curtea ca a fost neconstitutional (joi - n.red.) ", a completat acesta.

CCR a respins sesizarea Opozitiei privind memorandumul cu Rompetrol

Legea de aprobare a Memorandumului de intelegere intre statul roman si Rompetrol, pe care presedintele Traian Basescu a contestat-o la Curtea Constitutionala, a fost declarata, joi, neconstitutionala. CCR a admis astfel sesizarea facuta de seful statului.

Curtea Constitutionala a respins, pe 26 iunie, cu majoritate de voturi, obiectia de neconstitutionalitate asupra legii privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si Rompetrol, formulata de Opozitie. Ulterior, pe 2 iulie, presedintele Traian Basescu a semnat cererea de reexaminare a legii, pe care a retrimis-o Parlamentului. Ultima sesizare facuta de seful statului a fost facuta pe 23 octombrie.

Citeste si:
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Fostul primar al Capitalei și actual lider al PSD Bucureşti Gabriela Firea a lansat joi, 18 august, un nou atac la adresa actualului edil Nicușor Dan, afirmând că Capitala este „abandonată...
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL Sector 2 l-a înscăunat pe fostul lider PDL și primar al Sectorului 3 Liviu Negoiță la fruntea Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Filiala Sector 2. Anterior, acesta a fost membru PMP...
Comentarii
un cetatean european
rank 5
N-avem sa intelegem niciodata ce judeca aia din CCR atita timp
guvernarea ineptocrata
rank 5
România a ajuns pe mâinile lui Ponta ca un Boeing747 pe mâinile unui