Ponta, despre Traian Basescu: Un om politic care tine la Romania ar trebui sa-si dea demisia (Video)

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 11:37
4600 citiri
Ponta, despre Traian Basescu: Un om politic care tine la Romania ar trebui sa-si dea demisia (Video)
Foto: Realitatea Tv

Prim-ministrul Victor Ponta a spus, vineri, ca isi mentine declaratia de joi privind oportunitatea demisiei presedintelui in contextul scandalului in care este implicat Mircea Basescu.

Intrebat, vineri, daca isi mentine declaratia de joi privind demisia lui Traian Basescu, Ponta a raspuns: "Bineinteles".

"Am facut declaratia ieri-dimineata, cand nu stiam nimic despre ce urmeaza sa se intample in dosarul penal. (...) Cred in continuare ca asa ar trebui sa faca un om politic care tine la Romania - sa-si dea demisia", a spus premierul.

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, retinut pentru 24 de ore

Acesta a afirmat ca, daca Traian Basescu demisioneaza imediat sau ramane in functie pana la terminarea mandatului, "tot aceleasi provocari le avem in fata".

Victor Ponta a precizat ca nu vrea sa participe "la ce s-a declansat aseara, o chestiune extrem de romaneasca: cine tine cu Traian Basescu a inceput sa spuna prostii, ca e Voiculescu, ca nu stiu ce se intampla cu Justitia, cine e contra lui Basescu, cealalta pozitie".

"Cred ca Justitia isi face treaba foarte bine, si o va face si Guvernul foarte bine. (...) Romania se poate baza pe faptul ca si eu, si Guvernul ne facem datoria fara niciun fel de ezitare. (...) Aseara m-am uitat la nebunia, la isteria in care albul e negru, iar negrul e alb. A rezultat ca Dan Voiculescu i-a dat banii lui Mircea Basescu, ceea ce e o nebunie", a mai declarat prim-ministrul.

Ponta nu are date de la SRI despre Mircea Basescu

Intrebat daca a primit informatii de la servicii privind cazul lui Mircea Basescu, premierul a negat.

"In calitate de prim-ministru, primesc de la serviciile de informatii toate informarile legate de securitatea nationala, nu primesc note legate de cazuri penale, comune. Astea nu intra in obligatiile constitutionale ale serviciilor de informatii de a instiinta prim-ministrul sau presedintele. Cand este vorba de cauze penale comune, nu primesc informari de la SRI sau de la alte structuri", a subliniat Victor Ponta.

Mircea Basescu a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, de procurorii DNA, dupa ce a fost audiat in calitate de suspect in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Fratele presedintelui este acuzat de fiul lui Bercea Mondialu de trafic de influenta in unul dintre cele mai scandaloase dosare in care este implicata familia Basescu.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...