Alegeri prezidentiale 2014: Ponta dezvaluie de ce isi doreste sa ajunga in turul II cu Tariceanu

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 00:04
5592 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: Ponta dezvaluie de ce isi doreste sa ajunga in turul II cu Tariceanu

Premierul Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidentiale, a declarat, joi seara, ca si-ar dori sa ajunga in turul II cu fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu, pentru ca doar asa s-ar asigura ca, indiferent cineva va castiga, regimul lui Traian Basescu s-ar termina.

"Mi-as dori sa intru cu Tariceanu, ca atunci, indiferent daca castig eu sau Tariceanu, voi fi convins ca nu mai e alt treilea mandat al lui Basescu. Daca intru cu Udrea, Iohannis sau Macovei e ca si cum as intra cu Basescu.

Au fost suficienti zece ani cu Basescu. Nu mai vreau inca cinci prin persoana unei doamne sau a unui domn. Toti trei sunt copiii mai apropiati de suflet sau mai indepartati ai lui Basescu", a spus Victor Ponta la Romania TV.

Totusi, presedintele PSD a adaugat ca oricine se va califica in turul al doilea al alegerilor prezidentiale va fi un candidat puternic si ca atunci trebuie sa se organizeze dezbateri foarte serioase.

Ponta: Basescu e o epava umana si politica, provine dintr-o familie de infractori

"Oricine se va califica in turul al doilea va fi un contracandidat puternic, dar, spre surpriza unora, o sa ma auziti din ce in ce mai putin vorbind despre Basescu si Iohannis si din ce in ce mai mult despre ce vreau eu sa fac ca presedinte. Chiar daca in turul unu va fi o adunare mai mare, in al doilea trebuie sa avem dezbateri pe Constitutie, economie, politica externa", a mentionat Ponta.

Premierul a adaugat ca este 100% convins ca, dupa ce va ajunge presedinte, romanii vor fi mult mai uniti, pentru ca vor auzi ca sunt buni si ca pot sa faca multe.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

"Sunt convins ca vom fi o natiune unita. Eu cred foarte tare ca dupa zece ani de razboi romani contra romani... Basescu a fost cel mai bun la razboaie. A pornit razboaie cu toata lumea. Nu a terminat niciunul. Nu vorbesc de razbunari personale sau polite personale.

Dupa zece ani de razboi, Romania are nevoie de pace, reunificare. Basescu ne-a invatat ca trebuie sa stam cu capul la cutie, ca degeaba il schimbam noi la referendum, vine cineva din afara si scapa. Eu vreau sa spun ca poti sa fii mandru, sa fii performant, eficient si ca roman. Vom fi opusul regimului Basescu, fara razbunari si anchete", a continuat seful Guvernului, aflat in America la Adunarea Generala a ONU.

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...