Ponta: E foarte posibil ca viitorul secretar general al NATO sa provina din Romania

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 20:41
4572 citiri
Ponta: E foarte posibil ca viitorul secretar general al NATO sa provina din Romania
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca este posibil ca viitorul secretar general al NATO sa provina dintr-o noua tara membra NATO, inclusiv din Romania, iar acest lucru ar trebui sa ne onoreze.

"Este foarte posibil ca viitorul secretar general al NATO sa provina din una din tarile noi membre NATO, asta inseamna Polonia, Romania. Stiam ca nu este exclus sa fie un roman deoarece altcineva, nu Traian Basescu, a venit si a discutat cu mine acest subiect. Si am zis ca il sustin. Mi-a cerut sprijinul pentru el si nu este Traian Basescu", a declarat premierul Victor Pontaluni seara, la B1 TV.

"Va fi dintre noii membri ai NATO. Polonezii candideaza la toate functiile importante. Noi suntem cam timizi, lasam pe altii intotdeauna. Noi nu am avut in ultimii 15 ani niciun roman intr-o functie importanta, pentru ca ni-i omoram noi", a continuat el.

Premierul nici nu a vrut sa confirme, nici sa infirme daca se refera la Mircea Geoana.

"Daca cineva isi inchipuie ca dorm vreodata in preajma presedintelui, se insala"

Legat de coabitarea cu presedintele Basescu, Victor Ponta a declarat: "Eu am rabdare si timpul de partea mea. Eu nu am nicio intentie de a retensiona relatiile deoarece am de condus Guvernul si am 1 miliard de probleme in fiecare zi.

Eu nu imi termin mandatul la anul, teoretic ar trebui sa il am pana in 2016, si eu voi fi judecat nu dupa cate injuraturi i-am tras lui Traian Basescu, ci dupa ce voi face. Ce va face presedintele nu stiu".

Intrebat daca crede ca presedintele se poate schimba, premierul a raspuns sec: "Daca cineva isi inchipuie ca dorm vreodata in preajma presedintelui, se insala".

"PDL, o barca in deriva. Nu e nimeni capitan acolo!"

In ceea ce priveste PDL-ul si regionalizarea, Ponta a declarat: "Nu am cu cine sa discut de la PDL. Nu au vrut sa vina sa discutam despre buget, ei se fugaresc, dl Blaga pe doamna Udrea. Simplul fapt ca au anuntat ca fac motiune de cenzura inainte sa vada textul..., dupa care a murit motiunea. E un partid - barca in deriva. Nu e nimeni capitan acolo, nu ai cu cine sa vorbesti!".

Conducerea CSM

In ceea ce priveste apropiatele numiri de la conducerea CSM, prim-ministrul a afirmat:

"Eu cred ca presedintele a stiut de cele 6 propuneri si s-a exprimat deja, cred ca ii va numi pe cei 6", mentionand ca "o singura propunere s-a facut in plus, Nistor", aceasta fiind inaintata CSM.

"Eu imi doresc ca discutiile sa fie transparente, dar mi-as dori sa primeasca un vot pozitiv, e foarte important pentru normalizarea relatiilor intre institutii", a mai afirmat Victor Ponta.

In grafic cu FMI

Referindu-se la apropiata intalnire cu FMI, Victor Ponta a tinut sa specifice: "Mai avem Transgazul care s-a indeplinit chiar cu succes, intra capital privat intro companie importanta, avem CFR Marfa. Daca finalizam cu bine privatizarea CFR Marfa suntem in grafic".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta regionalizare, #Ponta secretar general NATO Romania Polonia, #Ponta numire conducere CSM, #Victor Ponta FMI iunie , #Traian Basescu