Ponta face apel la Basescu si ii scrie lui Kovesi: Opriti prigoana procurorilor!

Miercuri, 15 August 2012, ora 18:46
5123 citiri
Ponta face apel la Basescu si ii scrie lui Kovesi: Opriti prigoana procurorilor!

Premierul Ponta i-a cerut lui Traian Basescu sa opreasca prigoana procurorilor impotriva celor care au votat la referendum.

"Eu cred ca, indiferent ce va decide Curtea Constitutionala, cel mai important lucru este ca dl presedinte Basescu sa opreasca prigoana asta impotriva oamenilor care au votat pentru ca nu are cum sa mai fie presedinte daca el ii trimite pe procurori peste oameni, ii ameninta, sunt oameni simpli. Asemenea abuzuri nu s-au mai intamplat de pe vremea comunistilor si cred ca dl Basescu, si o sa fac un apel la domnia sa, trebuie sa-si opreasca prigoana asta si teroarea impotriva oamenilor care au votat", a declarat Ponta, miercuri, la Manastirea Putna, dupa Sfanta Liturghie oficiata cu prilejul sarbatorii Adormirea Maicii Domnului.

Ponta, pentru The Guardian: Sunt pregatit sa coabitez cu Basescu, daca respecta Constitutia (Video)

"Cred ca trebuie sa inteleaga el in primul rand ca amenintand si facandu-le rau la oamenii care au votat in niciun caz nu va fi primit cu mai multa bucurie", a adaugat prim-ministrul, citat de Newsin.

"Consider ca Traian Basescu, daca intr-adevar isi doreste sa se intoarca la Cotroceni chiar si in modul acesta strict bazat pe o decizie a Curtii Constitutionale, si nu pe suportul popular, cu atat mai mult ar trebui in aceste zile sa opreasca persecutia si, practic, aceasta operatiune de terorizare a celor 8,5 milioane de oameni care au votat", a spus premierul, citat de Mediafax.

Basescu "este in spatele acestei actiuni abuzive"

Ponta considera ca in spatele acestei actiuni, pe care o catalogheaza drept abuziva, se afla presedintele suspendat Traian Basescu.

"Imi este foarte clar ca presedintele suspendat este in spatele acestei actiuni abuzive prin care oameni simpli, oameni din comune, din sate, din diverse regiuni ale tarii, sunt anchetati intr-un mod pe care eu nu l-am cunoscut in Romania. Inteleg ca a fost in anul 1946 dupa alegerile de atunci si, eventual, a mai fost in 1987 cand muncitorii de la Brasov s-au ridicat impotriva lui Ceausescu. Aceleasi metode utilizate atunci se utilizeaza acum, cu procurori care sunt trimisi, practic, sa ii persecute si sa ii intimideze pe oamenii care au votat", a declarat Victor Ponta.

El si-a exprimat speranta ca Traian Basescu va cere ca aceasta actiune de persecutie sa fie stopata.

"Eu cred ca, cu atat mai mult, in aceste conditii, Traian Basescu ar trebui sa se gandeasca si fie sa faca un apel catre doamna Kovesi, catre cei pe care el i-a numit in functii, sa opreasca aceasta operatiune abuziva fara precedent in cei 22 de ani, fie sa inteleaga ca se va intoarce la Cotroceni exact cum a fost Nicolae Ceausescu in 1988 si 1989, adica asteptand sfarsitul", a subliniat Ponta.

Premierul si-a exprimat speranta ca presedintele suspendat va intelege ca aceasta actiune trebuie stopata, mai ales ca exista impresia ca acum, cu adevarat, se da o lovitura de stat in adevaratul sens al cuvantului.

"Sper sa inteleaga acest lucru pentru ca impresia mea din aceste zile este ca, practic, se da o lovitura de stat. Acum cu adevarat se da o lovitura de stat, in sensul corect al cuvantului, atunci cand oamenii decid la vot ceva si, folosind institutii de represiune ale statului, vrei sa schimbi decizia oamenilor. Ori acesta este un pericol urias pentru Romania", a spus primul ministru, citat de Mediafax.

Victor Ponta a precizat ca va transmite scrisori si presedintelui Comisiei Europene Jose, Manuel Barroso, si secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, prin care sa informeze asupra a ceea ce se intampla acum in Romania si sa le ceara sa nu gireze o asemenea actiune.

Victor Ponta a mai spus ca o va informa in scris, in acest sens, pe procurorul general Laura Codruta Kovesi ca nu se poate prevala de autoritatea sa ca ministru al Justitiei in aceasta actiune si ca va ridica problema in cadrul primei sedinte a CSM.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Comentarii
Alecsis
rank 4
Ponta, esti premier si ministru interimar la justitie
3trandafiribaroi
rank 5
Ponta, la Bahmuteaca apelezi in probleme de prigoana.