Ponta: Fenechiu este important pentru presedintele Basescu, nu pentru UE

Marti, 12 Martie 2013, ora 16:59
2353 citiri
Ponta: Fenechiu este important pentru presedintele Basescu, nu pentru UE
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, dupa ce Traian Basescu a propus in Parlament un plan de actiune pentru aderarea la Schengen, ca prezenta lui Relu Fenechiu in Guvern este "importanta doar pentru presedintele Basescu".

In discursul sau, Traian Basescu a solicitat "indepartarea din Guvern a ministrilor cu dosare penale".

"Eu nu acuz pe nimeni, dar pentru unele state e greu de inteles de ce nu reusim sa punem in afara Executivului un cetatean care are probleme cu Justitia si sa il aducem inapoi imediat ce Justitia se pronunta in favoarea lui", a spus Basescu.

Basescu a venit in Parlament cu plan de actiune pe Schengen - ce propune

La scurt timp dupa ce seful statului a parasit sala de plen, Victor Ponta a declarat jurnalistilor ca "domnul Fenechiu este important doar pentru presedintele Basescu".

"O sa ma uit exact, nu ma pot pronunta pe loc, tot ceea ce tine de Guvern, vom face. Sunt lucruri care nu tin de Romania, ci de unele tari, care se afla intr-un anumit climat, si acolo trebuie sa lucram. Nimeni nu mi-a spus din Europa ca trebuie sa scapam de Fenechiu. Domnul Fenechiu este important pentru presedintele Basescu.

Eu am spus foarte clar ca in ziua in care un judecator se pronunta, un ministru pleaca din Guvern, daca este gasit vinovat.

Eu auzindu-l pe presedinte ca de ce trebuie sa stam cu un ministru dat in judecata, eu ma intreb de ce nu poate sa spuna Justitia daca este vinovat, ceea ce este acuzat ca a facut a fost acum cinci sau sase ani. In momentul in care un judecator - si nu DNA - stabileste ca a facut ceva rau, chiar si in prima instanta, in acea zi Fenechiu pleaca. Acuzatiile DNA-ului au avut si momente mai putin fericite", a punctat Ponta.

Basescu: Ministrii cu dosare penale trebuie indepartati din Guvern - Ponta spune NU

Premierul a adus aminte ca fosti ministri acuzati de DNA, precum Paul Pacuraru sau Tudor Chiuariu, au primit ulterior sentinte ca sunt nevinovati, iar nimeni "nu le-a mai dat inapoi anii politici pierduti, nu i-a mai pus inapoi in functii".

"Sunt convins ca presedintele poate sa convinga si judecatorii de la Curtea Suprema sa se pronunte odata, ca a avut mai mult succes alta data, sa dea termene din saptamana in saptamana. Poate, poate ii convinge si acum", a mai insinuat Ponta.

Ambasadorul Germaniei, despre Schengen: Nu cerem ca Romania sa devina un paradis

Premierul a tinut sa sublinieze ca "presedintele Basescu a vorbit despre obiectivele fundamentale ale Romaniei, pe care si Guvernul pe care il conduc le sustine in totalitate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta plan aderare Schengen, #Victor Ponta Traian Basescu, #Victor Ponta Fenechiu Schengen , #Traian Basescu