Ponta ii raspunde lui Basescu: A vandut interesele tarii la Bruxelles

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 13:39
6363 citiri
Ponta ii raspunde lui Basescu: A vandut interesele tarii la Bruxelles

Premierul Victor Ponta a afirmat ca Traian Basescu nu s-a "batut" pentru Romania la Bruxelles, cu ocazia negocierii bugetului Uniunii Europene, ci a vandut interesele tarii, dupa ce CCR a respins sesizarea facuta de presedinte cu privire la legea care reglementeaza reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

"Deficitul este mic pentru ca asa s-a angajat presedintele Romaniei in 2011 (...). Fonduri europene avem mai putine in 2014-2020 pentru ca asa a negociat presedintele tarii, fara niciun mandat. (...) Problema nu este cine merge la Consiliu, problema este daca acolo te bati pentru Romania sau daca vinzi Romania ca sa iti pastrezi tu niste prietenii personale in caz de nevoie. Eu cred ca presedintele a vandut interesele Romaniei si cand a negociat deficitul si cand a negociat fondurile europene", a spus Ponta in sedinta de guvern de miercuri, in prezenta presei.

Potrivit premierului, tara noastra are, in consecinta, mai putine fonduri europene la dispozitie in perioada 2014-2020 si si-a asumat un deficit extrem de mic, obligatie pe care alte state nu au avut-o.

CCR a respins sesizarea lui Basescu privind mandatul la Consiliul European

Premierul a facut referire la decizia Curtii Constitutionale, de miercuri, de a respinge ca nefondata sesizarea presedintelui Traian Basescu referitoare la Legea privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene.

Cine reprezinta Romania la Bruxelles - CCR respinge contestatia lui Basescu

Basescu a contestat faptul ca legea confera Parlamentului dreptul de a defini mandatul la Consiliul European, subiect de disputa intre premier si presedinte.

Intr-o decizie anterioara, CCR a aratat ca persoana care reprezinta Romania la Consiliul European este presedinte.

Conform legii promovate de USL in Parlament, presedintele merge la Consiliul European doar cu mandat formulat de Guvern, la care Parlamentul poate aduce amendamente.

Tot miercuri, Basescu si-a exprimat nemultumirea fata de decizia guvernului condus de Victor Ponta de a introduce noi taxe si impozite.

Basescu il ataca pe Ponta: Se inventeaza taxe pentru a hrani aparatul bugetar

"Se trece din nou la inventarea de taxe si impozite, de solutii care sa aduca bani pentru a hrani aparatul bugetar. E un semnal extrem de serios si afirm fara rezerve ca este gresit", a spus presedintele, la o conferinta de presa pe tema finantarii IMM.

C.S.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...