Ponta ii raspunde lui Basescu: E leu paraleu numai in Romania

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 23:38
5433 citiri
Ponta ii raspunde lui Basescu: E leu paraleu numai in Romania
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a spus luni, la Antena 3, ca Traian Basescu "e leu paraleu" doar in Romania, in timp ce la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles "era in genunchi, nu indraznea sa deschida gura".

Victor Ponta a spus ironic ca i-a placut afirmatia facuta de seful statului, cum ca "nu poti sa spui in strainatate altceva decat acasa", referindu-se la criticile pe care i le-a adus luni Traian Basescu.

"Pai acasa e paraleu, cand a venit de la Bruxelles, acolo era in genunchi. Era in genunchi, nu indraznea sa deschida gura sa spuna ceva pentru Romania, pentru viitorul tarii noastre", a afirmat Ponta. El a adaugat ca fondurile europene sunt foarte importante pentru Romania, mai ales in urmatorul exercitiu financiar 2014-2020. In context, Ponta a remarcat ca "in 2014-2020 dl Basescu o sa fie la pensie si o sa vrea sa-i platim noi pensia".

Premierul Victor Ponta a mai spus ca Traian Basescu "a distrus viata a milioane de romani", fiind chiar oameni care au murit din cauza deciziilor luate de seful statului, Ponta remarcand in context ca in prezent Basescu este ca Ceausescu in 1989.

"Dl. Basescu e ca Ceausescu in '89: disperat, pornit impotriva tuturor. Eu cred ca nu merita niciun raspuns decat ce ii vor raspunde romanii pe 9 decembrie", a spus premierul Victor Ponta, intrebat cum comenteaza afirmatiile facute de seful statului luni la adresa sa, a ministrului Apararii si la adresa lui Crin Antonescu.

In context, Ponta a spus ca romanii il urasc pe Traian Basescu pentru ca de opt ani de cand e presedinte "dl Basescu vorbeste, se exprima mult mai urat decat oricine in orice emisiune criticata de cei de la CNA" si in tot acest timp a impus "o nesiguranta, o domnie a minciunii".

"Este totusi omul care a distrus Romania, a distrus viata a milioane de romani - de la milioane de pensionari, la milioane de bugetari, la oameni care si-au pierdut viata la propriu, fizic, in urma deciziilor luate de dl. Basescu", a continuat seful Executivului.

El a adaugat ca "presedintele Basescu se comporta asa pentru ca pe 9 decembrie romanii vor vota pentru ca acesti opt ani de miniciuna, de mitocanie, de calomnii sa se incheie".

"Eu vreau ca Basescu sa iasa in fiecare zi cu declaratii, de doua ori pe zi daca se poate si sa fie el insusi: cu insulte, cu minciuni, cu amenintari, pentru ca oamenii sa nu uite cine e Traian Basescu. Sunt convins ca oamenii vor veni la vot pe 9 decembrie", a mai spus seful Executivului, adaugand ca "pe 9 decembrie va inceta definitiv domnia regimului Traian Basescu.

Despre motivarea in cazul Nastase

Intrebat cum comenteaza motivarea in cazul condamnarii lui Adrian Nastase, Victor Ponta a spus ca desi "ca principiu" in calitate de prim-ministru nu trebuie sa se pronunte pe sentintele judecatoresti, el are un punct de vedere juridic si un raspuns politic. "Din punct de vedere juridic, in justitie nu ai dreptul sa condamni decat pentru probe. Am citit (motivarea in cazul condamnarii lui Nastase, n.r.) si am constatat ca nu e vorba de probe aici.

Daca e vorba de exemple pe care trebuie sa le dam societatii, pai in acest moment - facem sondaje de opinie cu totii - cei mai corupti oameni din Romania sunt Traian Basescu, Adriean Videanu si Dan Diaconescu. Pe ei de ce nu-i dam ca exemplu? 80% dintre romani ii considera pe toti trei niste infractori si niste oameni care s-au imbogatit pe banii nostri. N-ar trebui maine sa-i condamne pe toti trei - exact pe hotararea in cazul Nastase? Poate functiona asa o tara?", a comentat Victor Ponta.

Liderul USL a mai aratat ca are si un raspuns politic la aceeasi intrebare, referitoare la motivarea condamnarii lui Nastase. "Cine este marele acuzator al lui Adrian Nastase? Traian Basescu. Cu Adrian Nastase prim ministru am intrat in NATO, am intrat in UE. Cu Traian Basescu presedinte aproape am iesit din Europa si suntem poporul cel mai pedepsit de propriul presedinte", a declarat Ponta.

ICCJ arata, in motivarea deciziei prin care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, ca dosarul "Trofeul calitatii" reprezinta "un caz de coruptie la cel mai inalt nivel", iar campania lui Nastase "a ajuns sa fie finantata de mii de persoane fara stirea acestora".

"Activitatea infractionala ce a facut obiectul prezentei cauze reprezinta, fara echivoc, un caz de coruptie la cel mai inalt nivel, prin implicarea unei persoane care nu era un simplu presedinte de partid, ci unul dintre cei mai importanti exponenti ai clasei politice romanesti, presedinte al celui mai mare partid politic la nivelul anului 2004, prim-ministru in functie la acel moment si candidat cotat cu sanse reale la cea mai inalta demnitate a statului roman", arata magistratii instantei supreme in motivare.

"Pedepsele aplicate inculpatilor au menirea de a descuraja finantarea ilegala a partidelor politice si, in particular, a campaniilor electorale, folosirea, fara acoperire legala, a institutiilor publice si a resurselor acestora in beneficiul unor candidati, dar si implicarea ilegala a persoanelor particulare in asemenea activitati", se arata in motivarea sentintei.

Totodata, magistaratii subliniaza ca pedepsele date in acest caz constituie un exemplu pentru "reprezentantii clasei politice", care trebuie sa inteleaga ca "faptele penale si, in particular, cele de coruptie, pe care intentioneaza sa le comita, nu vor ramane nesanctionate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#Ponta Basescu Ceausescu, #Ponta Basescu leu paraleu, #Ponta raspunde Basescu , #Traian Basescu