Ponta ii raspunde lui Basescu: Nu sunt mai incepator decat in mai, cand am participat la Consiliul European

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 18:36
2060 citiri
Ponta ii raspunde lui Basescu: Nu sunt mai incepator decat in mai, cand am participat la Consiliul European

Prim-ministrul Victor Ponta este de parere ca reprezentantul Romaniei la Consiliul European trebuie sa stapaneasca bine subiectele discutate, adaugand ca nu este "mai incepator" decat in anul 2012 (cand a fost desemnat sa participe la Consiliul European din 22 mai - n.red.), dupa declaratia presedintelui Basescu in acest sens.

Premierul a ajuns, joi, la Bruxelles, fiind prezent la reuniunea socialistilor.

Victor Ponta a spus ca i-a solicitat lui Traian Basescu mandat de participare la Consiliu, in luna septembrie, insa seful statului i-a raspuns de-abia in aceste zile, dupa mai mult de o luna, spunandu-i ca va participa el la summit-ul Consiliului European.

Ponta, in acelasi timp cu Basescu, la Bruxelles

"Nu este important cine participa, presedintele sau premierul, ci daca cel care participa stapaneste subiectele. Am stabilit care sunt prioritatile Romaniei pe plan european in ce priveste agenda digitala pana in anul 2020", a precizat prim-ministrul, adaugand ca presedintele nu i-a cerut niciun fel de material, nici sefului Executivului, nici Guvernului si nici industriei private.

"Mi-as dori ca ceea ce se discuta in cadrul Consiliului European sa ne fie adus la cunostinta, astfel incat sa putem sa implementam deciziile", a mai afirmat Ponta, care a criticat "acest gen de disputa in care persoana si orgoliul sunt mai importanti decat interesul reprezentarii noastre".

Basescu, despre Consiliul European: Ar fi fost pacat sa trimitem acolo un incepator (Video)

La observatia ca presedintele a motivat prezenta sa la Bruxelles prin faptul ca premierul este "incepator", prim-ministrul a raspuns: "Genul acesta de atitudini sunt reprobabile".

"Nu stiu ce inseamna incepator, cred ca nu sunt mai incepator decat eram in luna mai, decat eram anul trecut cand am participat la Consiliul European.

Vorbim despre lucruri foarte importante - strategia de creare de locuri de munca pentru tineri, agenda europeana, si mi-as fi dorit foarte mult ca Romaia sa fie reprezentata in mod competent", a mai declarat Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a plecat, joi dimineata, la Consiliul European de la Bruxelles, unde tema principala o constituie agenda digitala europeana, facand totodata declaratii de la Aeroportul Otopeni.

"Consiliul nu ia decizii tehnice. Guvernele cu guvernele, Consiliul European este cu oamenii politici (...) Vreau sa reamintesc celor care cred ca viata a inceput odata cu ei ca sunt unul dintre sefii de stat care au contribuit la realizarea Agendei UE 2020 in care unul din pilonii esentiali este digitalizarea. Ar fi fost pacat sa trimitem acolo un incepator", a declarat Traian Basescu, referindu-se la premierul Ponta.

#Victor Ponta reprezentare Consiliul European, #Ponta Basescu Consiliul European, #Ponta mandat Basescu Consiliu, #Basescu Consiliul European , #Traian Basescu