Ponta: Pactul a fost un sacrificiu necesar. Nu am avut nicio clipa iluzia ca Basescu il va respecta

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 12:53
3202 citiri
Ponta: Pactul a fost un sacrificiu necesar. Nu am avut nicio clipa iluzia ca Basescu il va respecta

Victor Ponta raspunde declaratiilor prin care presedintele Traian Basescu il acuza ca incearca sa controleze justitia.

Intrebat daca regreta e eventuala rupere a pactului de coabitare, anuntata joi de presedintele Basescu, raspunsul premierului a fost unul negativ. Ponta a declarat intr-o interventie telefonica la Antena 3 ca voia doar sa evite o criza politica si ca aceasta coabitare a fost "un sacrificiu necesar", dar ca nu si-a facut nicio clipa "iluzii ca Basescu il va respecta".

"In luna decembrie ideea era sa nu avem o noua criza politica - sa nu avem Guvern. Eu am semnat acel pact cu gandul ca vom avea stabilitate, nu pentru Basescu am facut acel pact, a fost un sacrificiu necesar, am inteles si criticile si supararile.

Nu mi-am facut nicio secunda vreo iluzie ca il va respecta, nu exista nicio promisiune pe care sa o fi respectat. Nu regret pentru ca minciuna cu Basescu care vrea binele Romaniei si noi, USL-ul, care vrem raul nu o mai inghite nimeni. Faptul ca dumnealui denunta acel pact este treaba dumnealui. Nu m-am dus eu cu pactul la Bruxelles, el se ducea la Barroso si la Schultz si ii tragea de mana", a declarat premierul Victor Ponta.

Basescu: Independenta justitiei s-a prabusit cu binecuvantarea lui Ponta - E mincinos si incalca statul de drept

De asemenea, premierul se apara de afirmatiile conform carora el ar controla justitia si spune ca procurorii DNA nu sunt numiti de el, ci de Daniel Morar.

"Ministrul Justitiei este membru al Guvernului, numit de mine, dar procurorii DNA sunt numiti de domnul Morar. Mai vreau sa lamurim un lucru: pleaca ai lui Basescu, e foarte bine! Sa nu vina ai lui Ponta. Stiti cate critici mi-am asumat eu in momentul in care am numit-o pe Kovesi (procuror sef al DNA - n.red.), tocmai pentru a arata foarte clar ca nu pleaca ai lui Basescu si pune Ponta nu stiu ce oameni. La fel se intampla si acum daca noi pastram in continuare sistemul in care Traian Basescu suna procurori si tipa la ei: aratam de fapt cum a functionat sistemul de atatia ani si cum nu mai trebuie sa functioneze de acum inainte, sa iasa de sub controlul acesta brutal, sovietic, al lui Basescu", a mai spus premierul.

De asemenea, acesta considera ca este un pas inainte ca procurorii nu mai sunt numiti.

"Asa am trait atatia ani in sensul ca a batut cu pumnul in masa. Nu mai trebuie sa fie numiti procurori nici ca vrea Ponta, nici ca vrea Basescu. Presedintele trebuie sa plece la anul si sa nu se planga ca dupa ce ii expira mandatul nu vrea sa plece. Si o sa plece, oricat ne va mai insulta. Sa limitam inca un an de zile efectele ramanerii in functie a unui presedinte mincinios si iresponsabil", a declarat seful Executivului.

Basescu: Ponta e mincinos si incalca statul de drept. Independenta justitiei s-a prabusit

Mai mult, premierul Victor Ponta considera ca Basescu se simte lezat de faptul ca el, mergand in numeroase vizite oficiale, a refacut prieteniile politice pe care seful statului le-a rupt.

"Cred ca il doare pe Traian Basescu ca el a fost o singura data in Peru si ca eu am fost la Madrid, la Beijing, la Bruxelles, la Berlin. Mai avea si dumnealui o jucarie. Intr-un singur loc a fost el - a fost in Peru. Eu am fost la Berlin, la Beijing, la Bruxelles, la Madrid. Eu peste tot pe unde am fost am reluat relatiile politice inghetate de el ca sa arate cat de curajos este. (...) Toata lumea se intreaba cine conduce Romania - e clar ca nu Basescu - intr-un fel sau altul. Inca un an de zile platim cheltuielile unui presedinte care nu mai e presedinte", a adaugat premierul Romaniei.

De asemenea, Ponta a spus ca presedintele va studia pactul de coabitare pentru a vedea "daca nu l-a copiat".

Mai mult, seful Executivului sustine ca faptul ca el are dosare intra in "riscurile meseriei" si ca si-a asumat acest lucru, dar a adaugat ca este indignat cand vede ca oameni care nu au treaba cu politica sunt acuzati de tot felul de lucruri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Ponta reactie presedinte Basescu, #Ponta reactie pact coabitare, #Ponta Basescu pact coabitare , #Traian Basescu