Ponta il accepta pe Gigel Stirbu ca ministru al Culturii

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 15:32
2761 citiri
Ponta il accepta pe Gigel Stirbu ca ministru al Culturii

Premierul Victor Ponta a spus ca il accepta pe deputatul PNL Gigel Sorinel Stirbu ca ministru al Culturii si ca va trimite nominalizarea acestuia la presedintele Traian Basescu.

"Am discutat cu domnia sa despre ce doreste sa faca la Minister si o sa fac propunerea presedintelui. Asta seara o sa trimit propunerea", a declarat Ponta.

Victor Ponta a spus luni ca urmeaza sa aiba o discutire cu Gigel Stirbu si ca nu are nimic impotriva desemnarii acestuia pentru functia de ministru al Culturii, desi "si-ar fi dorit o personalitate culturala".

"E adevarat ca la discutia cu domnul Antonescu i-am spus ca mi-as fi dorit o persoana cu mare prestigiu cultural, pentru ca Ministerul Culturii are un anumit specific. Nu pui doar omul de la partid. E postul PNL, nu-mi permit sa resping propunerea colegilor liberali", a spus Victor Ponta luni.

Gigel Stirbu, somat sa-si arate diplomele mentionate in CV

Portofoliul Ministerului Culturii este detinut de PNL, in cadrul USL.

Vicepresedintele PSD Paul Stanescu, care conduce si Consiliul Judetean Olt, a declarat, recent, pentru "Gandul" ca l-a sunat pe Gigel Stirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultura, iar acesta i-a dezvaluit ca premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu numirea sa ca ministru.

Vicepresedinte PSD: Stirbu mi-a spus ca Ponta nu e de acord cu nominalizarea sa la Cultura

Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votata in unanimitate vineri, la doar o zi dupa ce fostul ministru al Culturii si-a dat demisia din aceata functie, din cauza comparatiei facuta intre bugetul ministerului si cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA.

Premierul Ponta a confirmat faptul ca a primit aceasta demisie, dar ea nu a fost trimisa si spre Administratia Prezidentiala, motivandu-se faptul ca se doreste ca aceasta demisie sa fie insotita si de propunerea pentru acest minister.

In situatii asemanatoare, desemnarea de catre un partid a unei persoane pentru postul de ministru ducea la clarificari rapide si chiar la investirea respectivului de catre presedintele Traian Basescu.

Victor Ponta spune ca asteapta sa vorbeasca cu Gigel Stirbu luni, sa se cunoasca

Cu toate acestea, desi nominalizarea de catre PNL a venit in cursul zilei de joi, pana sambata la pranz premierul Victor Ponta nu a spus nimic despre acceptarea ca ministru a lui Gigel Stirbu, existand senzatia ca nu-l doreste ca membru al Guvernului.

Gigel Stirbu s-a facut remarcat saptamana trecuta cu o greseala gramaticala, dupa ce a folosit gresit cazul Acuzativ, o greseala facuta frecvent de persoanele needucate.

Stirbu, fost preot intr-o parohie din Olt, are in CV-ul sau diplome si studii care au fost puse in discutie de politicianul Adrian Papahagi, de la Partidul Miscarea Populara. Acesta i-a adresat o scrisoare deschisa in care ii cerea sa dovedeasca prin acte si diplome un stagiu la o universitate cunoscuta din Franta si masteratul in Drept social roman si european.

"Care este durata stagiului la Ecole Nationale d'Administration din anul 2006? Il poate proba cu diploma sau adeverinta? Daca stagiul este de scurta durata, de ce in CV sugereaza ca ar fi petrecut un an intreg la ENA? La ce institutie a absolvit masterul in 'Drept social roman si european'? Il poate proba printr-o diploma?", se intreba Adrian Papahagi.

Citeste si:
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
A plecat din Executiv Lucian Isar, „umbra” lui Florin Cîțu. Ce rol avea consilierul onorific al fostului premier
Premierul Nicolae Ciucă a decis încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordată lui Lucian Isar, iar decizia a fost publicată, vineri, în Monitorul...
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...