Ponta: Il ignor pe Basescu, eu respect pactul de coabitare, el nu o mai face (Video)

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 16:24
2532 citiri
Ponta: Il ignor pe Basescu, eu respect pactul de coabitare, el nu o mai face (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, ca el va continua sa respecte acordul de colaborare institutionala incheiat cu presedintele Traian Basescu.

Ponta a adaugat, insa, ca seful statului nu a mai respectat intelegerea, nefiind insa nici prima si nici ultima data cand acesta nu isi respecta cuvantul.

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti daca pactul de coabitare semnat cu presedintele mai este in vigoare in acest moment.

Ponta: Basescu face un joc extrem de neserios

"Acel acord de colaborare institutionala, in ceea ce ma priveste, eu sunt foarte hotarat sa imi respect obligatiile care imi revin. Din punctul de vedere al presedintelui, e foarte clar ca nu, domnia sa nu l-a mai respectat si, ma rog, nu ar fi nici prima si nici ultima data cand nu isi respecta un cuvant dat", a spus Ponta.

El a precizat din nou ca intentioneaza sa respecte in continuare acordul, deoarece considera ca Romania are nevoie de stabilitate politica pentru crestere economica.

Liderul USL a mai spus ca va continua sa ignore si sa trateze cu indiferenta si umor "iesirile" presedintelui Traian Basescu, aratand ca orgoliile provocate de pierderea puterii il privesc doar pe acesta.

"O claborare institutionala intre Guvern si Presedintie trebuie sa aiba la baza interesul public, nu interese personale, demagogice, generate de lansarea unui partid", a spus Ponta.

El a aratat ca si in octombrie anul trecut au existat declaratii demagogice ale presedintelui, de genul celor lansate la inceputul acestei saptamani, care au fost insa sanctionate de populatie la votul din decembrie.

Declaratiile premierului survin dupa ce presedintele Traian Basescu a anuntat, luni, ca va lua in 23 august o decizie definitiva privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, explicand ca lipsa sa de incredere in Ovidiu Silaghi este urmare a performantei acestuia la Ministerul Transporturilor, cand nu s-a evidentiat cu nimic, a fost "un fel de apa sfintita", adica nici nu a miscat ceva, nici nu s-a opus la ceva.

El a mai afirmat ca anuntul Guvernului ca trebuie asteptat avizul Consiliului Concurentei pentru semnarea contractului de privatizare a CFR Marfa este o "intoxicare si o minciuna".

Basescu a aratat totodata ca firma care a castigat licitatia pentru a cumpara CFR Marfa nu are banii necesari pentru a plati suma convenita si cauta bani "pe la banci", el intreband de unde va mai avea compania bani de investitii pentru modernizarea CFR Marfa.

Seful statului a mai declarat ca Guvernul a probat ca nu a fost competent in pregatirea absorbtiei banilor pentru exercitiul 2014-2020 prin proiectul Acordului de Parteneriat transmis la Bruxelles, adaugand ca trage un semnal de alarma in acest sens.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Victor Ponta Traian Basescu, #Ponta Basescu coabitare, #Ponta Basescu respectat pact coabitare , #Traian Basescu