Ponta, in Le Figaro: E posibila coabitarea cu presedintele

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 15:41
1783 citiri
Ponta, in Le Figaro: E posibila coabitarea cu presedintele
Foto: curs de guvernare

Premierul Victor Ponta a declarat intr-un interviu acordat cotidianului francez Le Figaro ca si el si Traian Basescu au pierdut dupa "testul din vara", iar ultimele luni arata ca este posibila coabitarea cu seful statului.

Intrebat daca va mai urma o noua suspendare a presedintelui, Victor Ponta a raspuns: "Nu, nu cred. Ultimele luni arata ca este posibila coabitarea. Nu este o poveste de dragoste. Dar testul din vara ne-a schimbat pe amandoi, pentru ca am pierdut si unul si celalalt. Presedintele si-a pierdut majoritatea, nu am reusit sa-l fac sa plece. Legislativele din decembrie vor clarifica situatia si il vor desemna pe adevaratul castigator".

Victor Ponta s-a aratat convins ca situatia s-a imbunatatit. "Criza a trecut, investitorii conteaza pe o echipa stabila. Guvernul meu a mentinut prezenta internationala a tarii, a redus deficitul bugetar la jumatate, cresterea asteptata pe 2013 ajunge la 2,2% si marii investitori straini se intorc", a spus el.

Cum jurnalistul francez a reamintit si ca Bruxelles-ul a suspendat o parte din ajutoare, iar Curtea de conturi a UE denunta coruptia din Romania, premierul a tinut sa adauge: "Am redus deja conflictele de interese si am sporit transparenta procedurilor. Romania are de recuperat din intarziere. Ajutoarele europene finanteaza peste jumatate din santierele de infrastructura din tara".

Premierul s-a aratat increzator ca problema reprezentarii Romaniei la Consiliul European se va reglementa "fara lacrimi", chiar daca acum "nu stie nimeni" cine va fi prezent la summitul Uniunii Europene care are loc peste 10 zile.

"Daca doreste acest lucru, va merge presedintele in persoana. In cazul in care conteaza pe mine, imi va acorda un mandat. Cel putin in legatura cu acest lucru suntem de acord. Este o chestiune de cateva zile si se va reglementa fara lacrimi", a declarat Ponta.

Premierul si presedintele se vor intalni zilele acestea, la Palatul Cotroceni, pentru a conveni asupra mandatului si persoanei care va reprezenta Romania la Consiliul European de saptamana viitoare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta coabitare Basescu, #Ponta interviu Figaro , #Traian Basescu