Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Basescu i-a cerut lui Ponta sa se intalneasca - vezi ce teme vor discuta

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 16:25
3508 citiri
Basescu i-a cerut lui Ponta sa se intalneasca - vezi ce teme vor discuta
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a anuntat ca se va intalni, miercuri, cu presedintele Traian Basescu.

Cei doi vor vorbi despre vizita Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Mecanismul de Cooperare si Verificare pe Justitie (MCV), obligatiile externe ale Romaniei si despre bugetul Uniunii Europene din perioada 2014-2020.

Premierul a mentionat ca solicitarea pentru aceasta intalnire, prima dupa referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte, a venit din partea sefului statului.

"Presedintele Basescu mi-a adresat o solicitare, in baza prevederilor constitutionale, sa avem o consultare pe aceste teme importante si bineinteles ca am raspuns pozitiv. Nici nu aveam cum sa nu raspund", a spus Ponta.

Declaratia prim-ministrului a fost facuta marti, la inaugurarea unui nou terminal al aeroportului Otopeni.

Victor Ponta a inaugurat noul terminal pe Aeroportul Otopeni

De asemenea, Ponta i-ar putea cere lui Basescu, in cadrul acestei intalniri, mandat sa mearga la Consiliul European.

"Martea viitoare, pe 13, particip la Bruxelles, la intalnirea cu premierii pe tema mecanismului bugetar multianual 2014-2020. La final, cand ma intorc in Bucuresti, voi informa conducerera Parlamentului si pe presedintele Romaniei asupra ultimelor discutii. Voi solicita oficial, bazat pe aceste discutii, mandatul pentru a merge la summitul din 22 - 23 noiembrie. Daca presedintele va fi de acord sau nu, nu stiu sa va spun in acest moment", a spus Ponta, luni.

Ponta nu a fost ingrijorat de tacerea lui Basescu

Premierul Victor Ponta a mentionat ca nu era ingrijorat de faptul ca presedintele Traian Basescu nu a iesit cu declaratii publice, in aceasta perioada.

"Eu le transmit romanilor ca nu eram ingrijorat ca nu vorbeste domnul Basescu, eu eram ingrijorat sa avem bani pentru pensii, salarii, fonduri europene si ii avem, astfel incat, intr-adevar, situatia arata mult mai bine fata de prapastia si dezastrul de la inceputul anului. Da, aici sunt de acord, nu trebuie sa fie ingrijorat, pentru ca am repus masina Romania pe drumul corect, iar povestea aia cu repornirea inimii...pai PDL ne-a bagat in infarct toata tara. Acum sper sa nu o mai reporneasca ei, ca asta mai lipseste", a afirmat Ponta, citat de Mediafax.

Presedintele Traian Basescu le-a multumit romanilor care i-au transmis urari de ziua lui, luni, intr-un mesaj postat pe Facebook, mentionand ca, desi a tacut "putin" in ultimul timp, nu inseamna ca a inceput sa gandeasca altfel despre tara sa, iar acest lucru "se ve vedea curand".

Avertismentul lui Basescu pentru romani: Raman acelasi presedinte, chiar daca am tacut (Video)

Mizele vizitei FMI in Romania

Delegatia Fondului Monetar International va fi prezenta in Romania in perioada 6-14 noiembrie.

FMI, din nou in vizita la Bucuresti. Evaluarea, amanata pana dupa alegeri

Echipa condusa de Erik de Vrijer va discuta cu autoritatile romane despre evolutia economica, politica fiscala si monetara si evolutia reformelor structurale, insa a saptea evaluare a acordului stand by cu Romania va fi amanata, avand in vedere alegerile parlamentare care vor avea loc pe 9 decembrie, a anuntat Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria.

Premierul Victor Ponta a declarat ca vrea sa readuca in discutiile cu FMI doua teme importante: reducerea TVA la 9% pentru alimente si problema pensiilor militare recalculate gresit.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ponta intalnire Basescu, #Ponta discutii Basescu vizita FMI , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Moldoveanu
Moldoveanu
rank 5
Se va discuta cu Cartușu pe masă !
Poza Jabba the Hutt
Jabba the Hutt
rank 5
Adica Base l-a chemat pe Ponta la Palat ! Pai cum sa nu vina???