Ponta: Lui Basescu ii este foarte frica de Hayssam

Luni, 22 Iulie 2013, ora 23:12
4992 citiri
Ponta: Lui Basescu ii este foarte frica de Hayssam
Foto: Gov.ro

Prim-ministrul Victor Ponta este de parere ca presedintelui Traian Basescu ii este frica de Omar Hayssam, manifestandu-si speranta ca vor fi aflate noi lucruri despre teroristul sirian, odata cu aducerea acestuia in tara.

"Cred ca presedintelui Basescu ii este foarte frica de ce va spune Omar Hayssam. (...) Omar Hayssam a plecat din Romania in timpul domnului Basescu, in timpul ministrului de Interne Vasile Blaga.

Si recuperarea jurnalistilor, cu mainile in sus, s-ar putea sa fie lucruri pe care domnul presedinte nu ni le-a spus. Poate reusim sa le aflam acum", a spus Victor Ponta, luni seara, la Antena 3.

Basescu, despre cazul Hayssam: Romania a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat

Totodata, premierul a criticat si declaratiile pe care le-a facut Traian Basescu, vineri seara, in ziua in care a fost facut anuntul oficial privind capturarea si aducerea in tara a lui Omar Hayssam.

"Era un om, Omar Hayssam, si este adus in tara sa-si execute pedeapsa. Un act de justitie si nimic mai mult. Am actionat conform legilor romanesti.

Cum s-a transformat aceasta operatiune de mandrie pentru institutiile statului roman intr-un film prost, politist... Cand am vorbit pentru prima oara de aceasta operatiune, in urma cu cateva saptamani, am zis 'Foarte bine, sa-l aducem in tara'", a completat prim-ministrul.

Omar Hayssam, adus in Romania: Basescu anunta, Ponta gafeaza, politicienii se incaiera

Presedintele Traian Basescu a vorbit, vineri seara, despre modul in care Omar Hayssam a ajuns in custodia autoritatilor romane, anuntand ca tara noastra a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat pentru a duce la bun sfarsit aceasta misiune.

Seful statului nu a dat detalii, ba chiar a precizat ca nu poate sa confirme informatii care aparusera in presa de-a lungul zilei. Mai exact, Basescu a spus ca nu confirma ca Hayssam ar fi fost preluat din Siria, ca ar fi fost adus in tara cu un avion al armatei romane si nici ca ar fi fost adus in tara in baza unui acord de extradare.

Ponta: Blaga sa explice cat de prost poate fi un ministru caruia ii fuge un infractor ca Hayssam

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane pentru a-si ispasi pedeapsa de 20 de ani de inchisoare pentru acte de terorism, in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak.

Informatia a fost dezvaluita de Administratia Prezidentiala, care a anuntat ca vineri, la ora 6:40, Omar Hayssam a ajuns in custodia Politiei Romane. Hayssam are cinci dosare in total pe rolul instantelor romanesti.

#Victor Ponta Basescu frica Hayssam, #Ponta capturare Hayssam, #Omar Hayssam adus Romania , #Traian Basescu