Ponta nu a cerut nicio intalnire cu presedintele Basescu

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 16:26
2573 citiri
Ponta nu a cerut nicio intalnire cu presedintele Basescu
Foto: Arhiva

Administratia Prezidentiala precizeaza ca premierul Victor Ponta nu a solicitat pana la aceasta ora o intalnire cu presedintele Traian Basescu in vederea obtinerii unui mandat de reprezentare a Romaniei la urmatorul Consiliu European.

Premierul Victor Ponta a declarat in repetate randuri zilele trecute ca, miercuri, dupa revenirea de la Bruxelles, de la reuniunea "Prietenilor Coeziunii", va avea o intalnire cu seful statului pe tema participarii la Consiliul European.

"Cu presedintele, in mod sigur il voi cauta si ne vom si intalni poimaine. Eu maine sunt la Bruxelles si am stabilit foarte clar ca, dupa ce ma intorc de la Bruxelles, il voi informa asupra ultimelor evolutii privind negocierile si, sigur, domnia sa va decide daca imi da mandatul sa particip sau nu. E un lucru pe care Curtea Constitutionala l-a pus in mana presedintelui si nu am cum sa contest, chiar daca nu mi se pare neaparat corecta decizia", a declarat premierul Ponta luni.

Basescu se intalneste cu Ponta, miercuri, pe tema reprezentarii Romaniei la Bruxelles (Video)

In programul de miercuri al presedintelui figureaza insa doar primirea, la ora 11.00, a delegatiei comune a Fondului Monetar International, a Comisiei Europene si a Bancii Mondiale, precum si primirea unei delegatii a companiei Dacia-Renault, la ora 15.00.

Contactat de jurnalistii de la Mediafax pentru informatii suplimentare pe tema intalnirii presedintelui cu premierul, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, a declarat ca pana marti la amiaza premierul nu a cerut nicio intrevedere presedintelui Traian Basescu.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu a primit pana la aceasta ora nicio solicitare din partea primului-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, in vederea unei intalniri in cursul zilei de maine. Cand va exista o astfel de solicitare, evident se va stabili o zi si o ora in functie de agendele celor doi inalti oficiali", a declarat, marti, in jurul orei 16.00, Bogdan Oprea pentru Mediafax.

De asemenea, in programul lui Victor Ponta remis de Biroul de Presa al Guvernului figureaza pentru ziua de miercuri la ora 11.00 sedinta de guvern, urmata de o ceremonie de premiere a elevilor olimpici (ora 13.30) si primirea delegatiei FMI (ora 14.00).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ponta intalnire Basescu Cotroceni, #Ponta consultari Basescu Consiliu , #Traian Basescu