Ponta: Nu e o victorie a mea, e o victorie a intelepciunii

Marti, 12 Iunie 2012, ora 18:34
2121 citiri
Ponta: Nu e o victorie a mea, e o victorie a intelepciunii
Foto: TVR Info

Premierul Victor Ponta a declarat marti, dupa ce Parlamentul a decis ca el sa fie cel care va reprezenta Romania la Consiliul European din 28 iunie de la Bruxelles, si nu Traian Basescu, ca nu considera ca el a fost cel care a triumfat in plen, ci "intelepciunea".

"Nu este o victorie a mea, e o victorie a intelepciunii. Solutia de astazi nu e o solutie totalitara, e o solutie inteleapta, diplomatica, functionala, constitutionala, rationala si de bun simt", le-a spus premierul jurnalistilor.

Parlamentul: Ponta sa mearga la Bruxelles, nu Basescu - vezi ce zice Presedintia

Ponta a mai precizat ca spera ca va avea o intalnire cu seful statului si ca acesta din urma va accepta votul din Parlament, avand in vedere ca aceasta este institutia care reprezinta cel mai bine opiniile romanilor.

"Imi doresc o intalnire cu Traian Basescu. (...) Eu nu pun raul inainte, eu pun binele. Cred ca si presedintele, ca si mine, isi doreste o conlucrare a institutiilor statului. Parlamentul Romaniei adopta legi care au valoare juridica si declaratii politice de care poate sa nu tina cont cineva care nu face politica, dar functia de presedinte e una politica.

Cele cinci chestiuni pe care Ponta vrea sa le discute la Consiliul European

Parlamentul e cel mai legitim reprezentant al poporului roman. Sunt reprezentati si cei care castiga, si cei care pierd, in timp ce presedintele e doar el presedinte, nu e si pierzatorul, premierul la fel. In Parlament sunt toate opiniile poporului. Fac aceasta explicatie pentru cei care confunda institutiile", a clarificat Victor Ponta.

Ponta a explicat ca ar fi o situatie ciudata ca Basescu sa ia parte la o reuniune la care vor fi discutate probleme de care se ocupa guvernele.

"Ce facem, merge presedintele la Bruxelles si dupa eu il astept la aeroport si-mi spune ce am de facut?", a spus Ponta, ironic.

Parlamentul a adoptat, cu 249 de voturi pentru, 30 impotriva si o abtinere, declaratia care stipuleaza clar ca la Consiliul European din 28 iunie Romania va fi reprezentata de Victor Ponta.

Declaratia prevede ca Parlamentul va fi informat intotdeauna inainte de un Consiliu European cu privire la subiectele aflate pe ordinea de zi a reuniunii, iar reprezentantul Romaniei va primi mandat de reprezentare din partea Parlamentului.

De asemenea, declaratia prevede ca presedintele Romaniei va participa doar la reuniunile la care se discuta probleme de securitate sau aspecte militare, in timp ce pe teme economice, sociale sau de natura interna Romania va fi reprezentata de premier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Victor Ponta Consiliu European, #Ponta Basescu Consiliu European, #decizie Parlament Consiliu European , #Traian Basescu